Количка

0 артикула

Категории

Начало За бебето и детето

За бебето и детето

Когато детето не иска майката: Защо се случва?

„Искам татко да го направи! Не ти!" Позната фраза, която е трудно да не се приема лично и да не се създават негативни емоции у майката.

Прочети още →

Съвети за трудни разговори с деца и юноши

Повечето деца в пред-юношеска възраст (10-12 години) и в юношеството не могат да споделят определени неща с родителите си, било защото не ги слушат, не ги разбират или през повечето време реагират преувеличено. Има обаче родители, които са постигнали това общуване и се доверяват на отношенията си с децата си и дори тийнейджърите търсят съветите им!

Прочети още →

7 полезни съвета за управление на гнева Ви в комуникацията с детето Ви

Обмислете следния сценарий: Връщате се у дома уморени след изтощителен работен ден. Изведнъж се натъквате на играчка на вашето дете, останало в средата на стаята или детето ви изцапва килима, разливайки сока си върху него. Не можете да се справите и се ядосвате на детето си. Родителският гняв понякога е нормален. Всички родители се ядосват на децата си.

Прочети още →

Как да развиете таланта на детето?

Безкрайни часове игра, конструктивни занимания, дискусии… Времето, което сте прекарали у дома с детето си през това време, ви дава възможност да откриете някои от неговите таланти, които може би дори не знаете, че има. 

Прочети още →

Съзнание за околната среда: Как се възпитава у децата?

Не само рециклирането и засаждането на дървета учи децата да уважават и опазват околната среда. Освен това малките ежедневни добри навици вкъщи правят екологичното ни съзнание втора природа.

Прочети още →

Суперхраните и тяхното значение за детското хранене

И само чуването на думата суперхрана ни отвежда до нещо, тонизиращо, ободряващо, определено здравословно, питателно и в същото време добро за регулиране на телесното тегло. Докато четете тази статия, първите храни, които вероятно Ви идват на ум, са малини, киноа, авокадо, джинджифил, семена от чиа, плодове от акай, известни също като суперхрани, но може би малко далеч от вкусния избор на нашите малки приятели.

Прочети още →

Обривите при децата: Кога е алергия?

Появата на обриви при децата наистина се наблюдава много често. Обикновено това е допълнителна причина за безпокойство и в повечето случаи преобладава мнението за алергичния характер на обрива. Разбира се, родителят няма как сам да постави диагнозата и никой не изисква това от него.

Прочети още →

Дихателни инфекции при деца: Причини, диагноза, профилактика

Климатът от периода, в който живеем, създаде повишена тревожност у много родители за здравето на техните деца. Но всяко лошо събитие винаги има много положителна страна. И това е урок както за възрастни, така и за деца, който ще ни помогне да приемем, че животът има своя собствена динамика и трябва да се приспособяваме към събитията, като винаги откриваме най-доброто у нас.

Прочети още →

Психичното здраве на детето по време на пандемия

През януари 2020 г. Световната здравна организация (СЗО) обяви избухването на ново заболяване - Коронавирус (COVID-19) - за извънредно положение от международна грижа за общественото здраве и преди няколко дни го призна за пандемия.

Прочети още →

Коронавирусът и децата: Полезни съвети

COVID-19 е заболяването, причинено от новия коронавирус. Този вирус за първи път се появи в Китай през декември 2019 г., като първо предизвика епидемия, а след това пандемията (глобална епидемия), която преживяваме днес.

Прочети още →
Страница 1 от 3
«1 2 3»

Доставка

Срока за доставка е до 5 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4лв. при поръчка до офис на спиди, 4,50лв. при поръчка до офис на еконт и 5лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!