Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Как да развиете таланта на детето?

Как да развиете таланта на детето?

 

Може да се окаже, че отглеждате малък математик, да намерите бъдещ тенор в някоя караоке вечер, а защо не някой бъдещ готвач или шампион в някой спорт. Така че в един момент, когато се появят тайните дарби на вашето дете, какво ще правите?

 

Похвалете

 

Кой не се нуждае от вдъхновяващо, издигащо "Браво!" при малък или голям успех? Особено когато го чуе от устните на мама и татко. Тази награда ще накара детето да осъзнае, че се справя добре в тази област и ще го мотивира да продължава да се опитва да подобри представянето си.

 

Питайте

 

Талант без воля не е достатъчен! Само защото детето има естествена склонност към нещо, не означава непременно, че има желание да го направи. Затова е важно да го попитате дали иска да развие тази дарба с уроци и т.н. Ако отговорът е не, не настоявайте. Говорете с него за хобитата, на които то по-скоро би се отдало, дори да мислите, че няма талант за тях. По-добре е да се справя умерено или дори лошо с нещо, което обича, отколкото да да практикува под натиск талант, който не е изпълнен с удовлетворение и радост. Пътят на откриването също има провали, нали?

 

Напътствайте

 

След като детето прояви ревност към определено изкуство, наука, хоби и др., е време да намери правилната помощ отвън, за да може да придобие тези знания. Може да се обърнете към книги, информация в интернет, онлайн уроци... Разгледайте всичките си налични опции в зависимост от обекта, който представлява интерес. Възползвайте се максимално от хората във вашето семейство или приятели, които могат да помогнат на детето ви да развие това умение. Ролята на „наставника“ е важна не само защото дава светлина, но и защото служи за пример за подражание на детето.

 

 

Вдъхновявайте

 

Децата сами не могат да осъзнаят стойността на постоянната практика за усъвършенстване на таланта. Говорете с тях, като родители, за това колко важно е повтарянето и упоритата работа в „изграждането“ на таланта и им покажете, че грешките и провалите винаги са в план-графика и това е за наше щастие, защото ни учат на добър урок за вбъдеще. Ако сте имали талант, който се е развил през годините, би било полезно да дадете свой собствен пример за постоянни усилия и така да вдъхновите детето.

 

Как талантът се превръща в силна характеристика?

 

Понятието Възможности се отнася до силните характеристики на човек, които влияят положително на неговата ефективност, производителност и успех. Превръщането на таланта в действие се осъществява чрез инвестиране на време, усилия и практика, както и чрез развитие на знания и умения с акцент върху таланта. Тази инвестиция работи като умножител на таланта, тя е като въздуха, който превръща искрата в огън. Независимо дали талантът е в изучаването на чужди езици, в играта с топка или в писането на истории, е необходимо много усилена работа, за да се развие в силна черта на детето. Ролята на родителите на този етап е важна, тъй като те са призвани да подкрепят детето, като осигуряват лично време, насърчение и признание, интерес и финансови разходи. Пречка в този процес понякога е трудността на родителите да приемат, че децата им нямат същите таланти като тях или просто нямат талантите, които считат за важни. Инвестирайки в детските таланти, ние изразяваме нашата любов и приемане към тях и им помагаме да отворят пътя си към постижения, баланс и щастие.

 

Всяко дете е надарено с талант. От ранна възраст чрез преживявания в развитието и внимателно наблюдение, родителите могат да открият неговите таланти. Необходими са сериозни усилия и ангажимент, за да се развият тези заложби в потенциал. Придобиването на жизнени умения повишава най-доброто използване на потенциала на детето и го разгръща.

 

Ако не Ви се отдаде възможност да откриете таланта на детето си през тези дни, не се притеснявайте. Не е Ваша вината, нито, разбира се, на детето, че му липсва даден талант! В бъдеще ще имате безкрайни възможности да разгърнете дарбите му и да се похвалите с неговите малки и големи триумфи. В крайна сметка, вие винаги ще бъдете неговите най-горещи привърженици!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!