Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Миенето на зъбите като детска игра!

 

Не искам розовата, искам зелената!

 

Колкото повече ангажирате детето си в процеса на миенето на зъбите му, толкова по-лесно ще се отървете от плача и мрънкането. Затова започнете, като му дадете свободата само да избира четката си за зъби. Вземете го със себе си в супермаркета или дрогерията, оставете го да разгледа всички цветове и дизайни, а ако не намерите нещо, което да хареса, винаги има възможност да облепите четката за зъби с перфектния стикер.

 

Уау, какъв плодов вкус!

 

За възрастните свежият ментов вкус на пастата за зъби може да има постоянна стойност, но детето иска нещо по-интензивно и е по-вероятно да мие зъбите си необезпокоявано, ако харесва пастата за зъби. Ако има например страхотен аромат на малина, който е така любим на малките деца или вкусен ягодов аромат, който по-големите деца обожават.

 

Прави като мама!

 

Експертите казват, че децата обичат да имитират поведението на възрастните, особено техните родители. Така че, ако дадете добър пример за миене на зъбите, има вероятност децата ви да направят същото. Но следвайте всички стъпки бавно, стабилно и с преувеличение в движенията, за да може детето лесно да ги копира и когато сте готови, дайте на огледалото най-ярката си усмивка, като покажете гордост от положените грижи за устната кухина. Така детето ще разбере и значението на моралното удовлетворение, което получаваме, когато правилно се грижим за себе си.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Д-р Джуниър

 

Поставете Мечо или Малката принцеса на стоматологичния стол и оставете детето да мие зъбите на плюшеното мече или красивата кукла, докато вие миете неговите. Тъй като зъболекарят в него се крие, е важно да го насърчаваме с "Браво!", когато успее. Ако неговите движения са неправилни, просто му кажете „погледни как го правя“, за да не изглежда, че го коригирате и да загуби интерес или увереност.

 

Ла, ла, ла и зъбите са измити!

 

Миене на зъбите с музика за 2 минути! Това е идеята. Изберете щастлива 2-минутна песничка (времето, необходимо за бързо миене на зъбите) и помолете детето да приключи с четката веднага след приключване на песента.

 

Ако си измиеш зъбите, те очаква изненада!

 

Дори когато всичко друго не успее, възнаграждението е гарантирана рецепта за успех. Не е достатъчно винаги да бъдете придружавани от материални блага с голяма стойност, които могат да "развалят" детето. Подарък-награда за миене на зъби без мрънкане, например, може да бъде стикер. Или радостта от избора на детето коя приказка иска да му прочетете преди лягане.

 

Най-важната игра от всички обаче знаете ли коя е? Да не вярвате, че играта е загубена. Необходимо е малко въображение, вдъхновение и креативност и след като навикът навлезе в рутината, четката за зъби няма да излезе от устата!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4лв. при поръчка до офис на спиди, 4,50лв. при поръчка до офис на еконт и 5лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!