Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

10 задължителни дейности за месечното почистване на хола

 

Едно общо правило, което трябва да запомните, е да започнете да почиствате отгоре надолу. По този начин почистването на хола ще бъде детайлно и няма да забравите нищо.

 

Какви задачи трябва да включва ежемесечното почистване на хола?

 

Доброто почистване всеки месец ви помага да спестите време от седмичното почистване, което често е ограничено до просто подреждане на стаята.

 

1. Проветрете добре

 

Първото нещо, което трябва да направите в почистването на хола, е да отворите прозорците и вратите, за да проветрите добре стаята. Добре е да ги оставите отворени по време на цялото почистване, за да премахнете праха от помещението.

 

2. Почистете лампите

 

Важно е да включвате осветителни тела в месечното почистване, тъй като това е част от жилището, която събира много прах. Започна с лампите на тавана и продължете с тези на пода (ако имате такива). За най-добри резултати внимателно избършете лампите със суха кърпа, а след това и с влажна и ги оставете да изсъхнат.

 

3. Свалете завесите / пердетата

 

Откачете от корнизите завесите / пердетата и ги изперете със специалната програма за завеси на пералнята. След като прането приключи, можете да окачите завесите директно в хола, за да изсъхнат, без да се нуждаят от гладене. По този начин стаята ще има свеж аромат на пране по време на сушенето.

 

4. Почистете прозорците и щорите

 

Първо избършете добре щорите и прозорците. След почистване напръскайте прозорците със специален почистващ препарат и ги оставете да изсъхнат. Най-доброто време за почистване на прозорци е рано следобед, за да не останат на петна от слънцето.

 

5. Почистете картините

 

Ред е на картините по стените. Избършете добре горният ръб, който обичайно събира най-много прах и почистете стъклото, което ги покрива.

 

Предложения от Domved.bg:

 

6. Избършете библиотеката

 

В тази стъпка не е нужно да преминавате към цялостно почистване на библиотеката. Достатъчно е да избършете горната част на библиотечката, както и повърхността на книгите, за да премахнете праха. Повдигнете рамките със снимки и декорациите, за да почистите рафтовете и след това ги поставете обратно като сте почистили и тях също.

 

7. Почистете телевизора и дистанционното управление

 

Избършете добре с микрофибърна кърпа телевизионния екран без да използвате вода или почистващи химикали. Почистването на дистанционното управление е от съществено значение с цел премахване на натрупаните микробите и става точно за минута!

 

8. Почистете камината

 

Почистете камината от пепел и петна. По този начин си гарантирате, че ще  работи по-добре, докато не дойде време за годишната й поддръжка.

 

9. Почистете дивана 

 

Почистете дивана от всякакъв прах и изперете покривалата / калъфите му, ако е възможно, за да почистите повърхността, която най-много се замърсява. За да се справите ефективно с акарите, които се образзуват в дивана, той трябва добре да се проветрява и да се почиства редовно.

 

10. Почистване на килимите

 

Почистете старателно килимите и мокета с прахосмукачка и се отървете от петната с помощта на почистващ препарат. Оставете ги да изсъхнат добре, за да нямате проблем с влагата и миризмата по-късно. Не забравяйте да включвате химическо чистене на килимите и почистване на дома веднъж годишно за отлични резултати.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!