Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

4 добри навика да засилите защитните си сили

4 добри навика да засилите защитните си сили

 

Искате ли да подобрите или засилите защитните си сили?

 

Когато сезоните се променят или настъпи сезонът на грипа, важно е да възприемете добри навици, които ще ви помогнат да укрепите защитните си сили. Все пак бихме ви предложили да следвате тези навици през цялата година, за да предотвратите появата на болести.

 

Ако включите добър навик в ежедневието си, ще ви бъде по-лесно да засилите защитните си сили. Ако обаче следвате добрите навици само през зимата, например, какво ще се случи през останалия сезон? Ще бъдете изложени на възможни заболявания.

 

Научете повече в тази статия!

 

Добри навици, с които ще засилите защитните си сили

 

Днес ще поговорим за четири страхотни навика, които ще ви помогнат да засилите реакцията на имунната си система. Въпреки че има много такива навици, смятаме, че е важно, ако не сте го правили в миналото, първо да започнете с тези четири.

 

1. Разнообразна здравословна диета

 

Един от първите добри навици, които ще ви помогнат да засилите защитните си сили, без съмнение, е да се храните здравословно. Създаване на хранителен план, отговарящ на вашите нужди, като консумирате много плодове и зеленчуци, ограничавате колкото е възможно повече преработена храна и пиете достатъчно вода ... всичко това ще ви е от полза.

 

Понякога ние не обръщаме внимание на това, което ядем и не забелязваме, че това прави огромна разлика. Всичко, което ядем, укрепва или отслабва защитните сили.

 

Ако например не ядете плодове и зеленчуци, ще имате недостиг на някои основни витамини, които защитните ви сили използват за борба с болестите.

 

2. Тренирайте ежедневно

 

Не се плашете от това: има много различни начини за упражнения! Благодарение на това можете да спортувате всеки ден, за да избегнете заседнал начин на живот.

 

Някой, който ходи на фитнес три пъти седмично, може да ходи пеша или да използва скейтборд в дни, в които не ходи на фитнес. Въпросът е само да станете, да се движите и да поддържате тялото си активно.

 

30 минути разходка прави голяма промяна. Това ще даде значителен тласък на вашите защитни сили.

 

Заседналият начин на живот ще улесни атаките на грипа или други заболявания. Практикуването на спорт не само укрепва тялото ви и тонизира мускулите ви, но и ще подобри вашите защитни сили. Опитайте!

 

 

3. Погрижете се за духа си

 

Може да не повярвате, но духът ви е много важен за укрепване или отслабване на вашите защитни сили.

 

И така, един от добрите навици, които ще ви помогнат да увеличите имунната си реакция, може да е практикуването на йога, ходенето на спа център или отделянето на известно време за спокойна дейност, само защото искате.

 

Понякога, когато прекарваме много време в грижа за тялото си, забравяме да се грижим за духа си.

 

Ако погледнем хората около нас (особено тези, които са по-тревожни или негативни), ще видим, че те винаги са тези, които се разболяват по-често. Ако искате да засилите защитните си сили, създайте положителен и здрав дух, свободен от притеснения.

 

4. Спрете токсичните навици, за да подсилите защитните си сили

 

Естествено, когато говорим за добри навици, които ни помагат да станем по-здрави, задължително трябва да споменем токсичните навици, които трябва да спрем незабавно.

 

Какви могат да бъдат те?

 

Някои от нас пушат, пият твърде много алкохол, ядат твърде много сладкиши и не получават достатъчно сън. Вярвате или не, достатъчното време за сън играе голяма роля в защитните сили на тялото ви.

 

Ето защо ви препоръчваме да поддържате добър и здравословен сън.

 

Как?

 

Винаги лягайте по едно и също време, спете толкова часове, колкото тялото ви изисква, спазвайте циклите на съня си...

 

Това ще ви накара да се почувствате много по-добре и защитните ви сили ще бъдат по-добре подготвени за предотвратяване на болести.

 

Опитвали ли сте някой от тези навици, за да засилите имунната си реакция? Кой работи най-добре при вас? Бихме искали да знаем дали има някакъв друг положителен навик, който бихте искали да споделите с нас!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!