Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Не използвайте пластмасовите бутилки многократно - Вижте защо!

 

Много от нас, заради удобството, а също и поради икономия, се изкушаваме да използваме повторно пластмасови бутилки, като отново ги пълним с вода или други течности.

 

Това е нещо, което трябва да избягваме, освен ако не сме готови да поемем риска, който носи многократната употреба на пластмасова бутилка...

 

Развитие на бактерии

 

Пластмасовите бутилки за вода често се почистват трудно, според университета в Небраска. Това може да ги направи идеални огнища за развитие на бактерии. Изследователи от Калифорнийския университет казват, че бактериите често „процъфтяват“ именно в пластмасови бутилки. Микробиолозите посочват също, че пластмасовите бутилки с вода могат да предават опасни заболявания като чревни вируси и др.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Изтичане на химически вещества

 

Пластмасовите бутилки могат да предизвикат изтичане на химикали в съдържанието им при повторна употреба, особено ако се почистват в среда с висока топлина, каквато е например съдомиялната машина. Повечето пластмасови бутилки с вода с индекс "1" означават, че са изработени от полиетилен терефталат, който според Харвардския университет може да съдържа антимон - химикал, причиняващ рак. Пластмасовите бутилки с индекс "3" са изработени от поливинилхлорид. Тези бутилки съдържат фталати, които могат да бъдат свързани с репродуктивни проблеми.

 

Екологични причини

 

Въпреки че много хора използват повторно пластмасови бутилки с вода, за да "експлоатират" съда възможно най-много и да намалят отпадъците и задръстванията на сметищата по някакъв начин, това може да има обратен ефект. Самото измиване на пластмасовата бутилка за повторна употреба консумира други природни ресурси и подава химикали от сапуна или перилния препарат към водоносния източник.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.