Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Защо е най-добре да държите лимоните във фризера

 

Фитохимикалите, открити в лимоните, наречени лимоноиди, съдържат лимонин, който е доказано, че предпазва от коронарна болест на сърцето и може да помогне за понижаване на холестерола.

 

Ефектите на съставките на лимоноидите върху човешкото тяло са анализирани в няколко научни проучвания.

 

Нещо, което трябва да се има предвид, е, че много от тези съставки на лимоноидите се намират в корите, а не във вътрешността на лимона и имат 10 пъти повече витамини и лимонин, отколкото лимоновия сок. Ако просто сложите лимон във водата си, това със сигурност помага на тялото ви, но бихте могли да получите още повече лимоноидни съставки.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Как се съхраняват лимоните във фризера

 

Първо измийте лимоните, нарежете ги на парченца без да белите кората. След това можете да ги съхранявате във фризера. Това ще ви позволи да запазите лимоните за по-дълго време и да ги използвате, когато пожелаете.

 

Можете да изваждате по един лимон и да го настъргвате, докато е замразен с корите. Добавяйте го към всяка храна или напитка, която харесвате. Така няма да получите само вкуса и аромата му, но и много повече лимоноиди.

 

Няма причина да не замразявате лимоните си. Добре е за вас, без значение как решите да ги консумирате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.