Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Ето какво правят тези пликчета в опаковките на различни стоки... Не ги изхвърляйте!

 

Истината е, че в тези пликчета  няма абсолютно никаква отрова. Те са е пълни с вещество, наречено силициев диоксид, което очевидно не трябва да се консумира от хората, но може да бъде много полезно и да намери много приложения на закрито и на открито. Това е нетоксичен инертен десикант, който абсорбира влагата и "изсушава" всичко около себе си.

 

Ето няколко начина, по които можете да ги използвате:

 

1. Поставете ги във вашия сак за фитнес

Основната цел на тези пликчета е да абсорбират излишната влага и да защитят обувките ви. Бактериите обикновено виреят във влажна среда, така че тези сашета могат да помогнат за премахване на влагата и микробите от сака ви. Освен това могат да премахнат и неприятните миризми.

 

2. Сложете ги между кърпите

Можете да предпазите кърпите да не се намокрят и да миришат лошо на пот и бактерии като поставите някои от тези пликчета в гардероба или на рафта, където държите кърпите си.

 

3. Удължете живота на самобръсначките си

Вместо да оставяте самобръсначката си някъде в банята, където околната среда е винаги мокра, поставете я в пластмасов контейнер с няколко такива пликчета вътре. Влагата ще се абсорбира и ще използвате самобръсначката по-дълго.

 

Предложения от Domved.bg :

 

4. Предпазете своя мобилен телефон от намокряне

Когато в мобилния ви телефон попаднат течности, вместо да го пускате в... ориз, каквито идеи се срещат в интернет, опитайте същото със силиконовите пликчета. Напълнете буркан с тях и сложете мобилния си телефон. Ще откриете, че това е много по-ефективен метод.

 

5. Почистете стъклата на автомобила

Особено през зимата, сутринта, когато влезете в колата, има вероятност стъклата ви да са замъглени. Вместо да чакате климатикът да свърши своята работа (което при по-старите модели автомобили може да отнеме доста време), сложете малка купчина от тези пликчета на предното стъкло от вечерта. Ще видите, че на следващата сутрин стъклата ви няма да са замъглени.

 

6. Запазете старите си снимки

Снимките обикновено се разпадат с времето поради влажността, която често се появява в кутията или чекмеджето, в което ги държите. Поставете няколко такива пликчета в кутията или чекмеджето, за да запазите снимките от влагата, която може да ги повреди.

 

7. Запазете гримовете си

Всяка жена трябва да има 1-2 силиконови пликчета там, където държи гримовете си, за да предотврати влагата да не развали пудрата й.

 

Затова следващия път, когато купувате нещо със силиконово пликче в опаковката, не го изхвърляйте!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.