Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

4 съвета със сода и лимон, които ще превърнат почистването в детска игра!

 

Сместа, получена от сода с лимон, се оказа полезна в много случаи. В допълнение към много полезни ползи за здравето, комбинирането на сода за хляб с лимон може да помогне за ефективно почистване на дома и дрехите ни. С помощта на готварска сода и лимон вече можете ефективно да почиствате дрехите си и да премахвате неприятните миризми от най-твърдите части на дома.

 

В тази статия събрахме всички приложения на сместа от лимон и сода в случаите, когато не мислите, че можете да я използвате.

 

Сода с лимон: 3 + 1 съвети за почистване на дома!

 

1. Сода с лимон срещу миризма на пот, която остава

 

Често се наблюдава, че миризмата на пот остава в тениската, дори ако вече сте я изпрали няколко пъти. Потта е трудна миризма, която не се отстранява лесно от дрехите ни. Затова имаме решение!

 

Можете да използвате лимонова сода, за да премахнете миризмата на изпотяване от дрехите. В купа изстискайте един лимон и добавете чаена лъжичка сода за хляб. Ще забележите, че сместа започва да се пени. В тази смес трябва да потопите дрехата и да я оставите да кисне.

 

След известно време можете да извадите дрехата, за да я изцедите и да я потопите обратно в сместа, повтаряйки процеса. Вече сте готови да я извадите и да я оставите да изсъхне. След като изсъхне напълно, изплакнете я със студена вода и я сложете за пране в пералнята с останалите дрехи.

 

Допълнителен съвет: Препоръчваме да избягвате тази техника при дрехи в черно или в ярки цветове, тъй като от содата цвета ще избледнее. За такива дрехи е най-добре да използвате зелен сапун или течност за миене на съдове (веро).

 

 

2. Сода с лимон за бели и деликатни тъкани

 

Белите и деликатни материи се нуждаят от специално третиране, за да бъдат ефективно почистени и да не се повредят. За да направите това, можете да използвате лимон и сода за ефективно изпиране на бели и деликатни тъкани. Сместа, приготвена от сода с лимон, може да се характеризира като деликатна белина. За да направите правилно вашата смес, трябва да смесите равни части сода за хляб с лимонов сок.

 

Когато сместа ви е готова, потопете и оставете дрехите да се накиснат. След това можете да изперете дрехите и да ги оставите да изсъхнат. Резултатът ще ви впечатли, тъй като дрехите ще бъдат толкова чисти и бели, колкото когато сте ги купили!

 

3. Сода с лимон за премахване на миризмата от мивката в банята

 

Мивката в банята е свързана със сифона, която е кръстопът за всички централни тръби, водещи към канализацията. Така понякога може да се създаде огнище на миризми, които причиняват дискомфорт. Сега можете ефективно да се справите с тези миризми без използването на химикали, с прости материали у дома.

 

За да се борите с миризмата на мивката, ще ви трябва сок от половин лимон и една лъжица готварска сода. Смесете двете съставки и изсипете сместа в мивката. С този прост ход можете да премахнете всяка неприятна миризма от мивката бързо и лесно.

 

4. Сода с лимон за премахване на неприятните миризми в хладилника

 

Хладилникът често получава неприятни миризми заради храната, която съхраняваме в него. Тези миризми възникват, когато забравим плод или зеленчук за много дни или оставим риба и чесън. По този начин се сблъскваме с неприятни миризми, които остават в хладилника, дори ако сме отстранили причинителите, които ги предизвикват.

 

Тъй като не е възможно да се проветри хладилникът ни, трябва да поставим в него материали, абсорбиращи ниприятния мирис. Такива съставки са содата и лимона. Поставете малка чаша сода за хляб и няколко кори от лимон на един от рафтовете на вашия хладилник. Те са способни да улавят неприятните миризми и да ги елиминират.

 

Надяваме се да сме ви помогнали да откриете начини за ефективна употреба на содата и лимона.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 5,80лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!

Нови продукти