Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

4 стъпки за поддръжка на бамбуковите мебели преди пролетта

 

Как лесно да поддържате мебели от бамбук?

 

На първо място, изберете слънчев ден, за да се погрижите за градинските си мебели. Освен че ще останат навън известно време, за да ги почистите, те ще изсъхнат по-бързо, ако има слънце и времето е хубаво. Поддържането на мебели от бамбук не е трудно, ако знаете тайните.

 

Стъпка 1: Почистване на праха

 

Първоначално почистете добре праха от мебелите. Можете също така да използвате прахосмукачка за най-трудни места и гънки. Ако видите излезнали влакна, използвайте силно лепило, за да ги върнете на място, преди да продължите към следващите стъпки.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Стъпка 2: Миене

 

Градинските мебели от бамбук сами по себе си са специална категория. За да ги измиете, без да ги повредите, изберете естествен сапун без химикали и мека кърпа. Направете разтвор с хладка вода и сапун и с влажна кърпа внимателно преминете всички мебели от бамбук на терасата. Има два популярни начина за приготвяне на сапунен разтвор:

 

I начин:

 

В кофа се смесва хладка вода с 400 грама натурален зелен сапун и чаша течен амоняк.

 

II начин:

 

Към кофата с вода добавете чаша лимонов сок (т. нар. пепелна смес) и няколко супени лъжици течен амоняк (1 супена лъжица на 500 мл вода).
Добре е кърпата да бъде изстискана, така че да не остане вода по мебелите. И накрая, оставете ги да изсъхнат добре преди употреба.

 

Съвет: Уверете се, че мебелите от бамбук са добре изсушени преди сядане. Бамбукът е чувствителен материал и може лесно да получи вдлъбнатини, ако не се изсуши.

 

Стъпка 3: Полиране

 

Мебелите от бамбук са доста деликатни. За да ги предпазите от избледняване и напукване, трябва да ги полирате поне веднъж годишно.

 

За полиране и поддръжка на бамбукови мебели можете да използвате специално масло и четка. Това ще създаде защитен слой и ще издържи на силни климатични промени и особено на влага.

 

Друго решение е да си направите собствен защитен лак. Разбъркайте 1 супена лъжица олио в литър вода и след това добавете 3 супени лъжици ленено масло. Полирайте мебелите с тази смес и четка и след това използвайте мека кърпа, за да завършите процеса.

 

И накрая, не забравяйте да ги покриете с водоустойчиво покривало, преди да ги зазимите, за да не бъдат засегнати от студ, влажност и суша.

 

Стъпка 4: Грижа за възглавниците

 

Ремонтът и поддръжката на мебелите от бамбук не се отнася само до самите мебели. Ако искате вашите възглавници да изглеждат като нови, препоръчително е да изперете калъфите им и да ги покриете с плат за зимния сезон. По този начин те няма да хващат плесен и ще абсорбират влагата във възглавницата.

 

Ако вашите възглавници са бели и имат следи от плесен, напръскайте ги със смес, съдържаща ⅓ вода и  белина. След това изперете калъфките с препарат и вода. Избягвайте пръскането с тази смес върху цветни възглавници, тъй като ще се обезцветят.

 

Ако възглавниците са цветни и имат петна, които не изчезват с прането, можете да купите малко спрей боя и да ги трансформирате.

 

Бонус съвет: Боядисване на мебели от бамбук

 

Ако ви е омръзнал цвета на бамбуковите, можете да ги освежите, боядисвайки ги с приятен летен цвят, за да изглеждате така, сякаш сте купили нови!

 

С горните стъпки поддръжката на бамбукови мебели никога не е било по-лесно! Не забравяйте да се грижите за бамбуковата градинска мебел всяка година, за да можете да й се наслаждавате дълго време.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.