Дата: 11 Мар 2020
Кой не обича вкусна пилешка супа?! Може да се похапва по всяко време на деня. Става за закуска, обяд, а защо не и за вечеря? Тази супа е засищаща и питателна, като в същото време не е толкова тежка. Приготвя се лесно и сравнително бързо. Една топла, пилешка супа те кара да се чувстваш добре. Ето защо е подходяща за малки и големи. Достатъчна е една купичка от нея и филийка хляб. Ако пък я приготвите по тази традиционна рецепта ще ви трябват най-малко три… Толкова е вкусна, че не може да спрете…
Необходими продукти:
1 пиле
2 моркова
1 стрък праз
2-3 картофа
3-4 стръка целина
2-3 с.л. зехтин
1 чашка ситен ориз
сол
пипер
1 лимон
Приготвяне:
Първо нарязваме пилето, измиваме го и го слагаме в тенджера с достатъчно вода, да го покрие добре.
Оставяме водата да заври.
Междувременно нарязваме зеленчуците.
Нарязваме морковите и праза на филийки, нарязваме на едро картофите и ги добавяме към пилето, което е започнало да се вари.
След това добавяме зехтина, стръковете целина, солта и червения пипер.
10 минути преди да го изключим, добавяме и ориза.
Накрая добавяме настъргана лимонова кора и прясно смлян черен пипер.
Нашата питателна пилешка супа е готова.
Добър апетит!
Съвети:
Ако искаме плътна текстура в нашата пилешка супа, можем да сложим сварените зеленчуци в блендера и след като се пасират, да добавим толкова, колкото ни харесва.
Също така, преди да добавим зеленчуците и другите съставки в супата, можем да обезкостим пилешкото месо.