Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Пухкав сиропиран кейк с портокали

Пухкав сиропиран кейк с портокали

 

Необходими продукти за кейка:

 

1 ч. ч. олио
2 ч. ч. захар
прясно изцеден сок от един портокал
2 ванилии
3 яйца
2 средно големи портокала
1 пакетче бакпулвер
500 гр. брашно

 

Необходими продукти за сиропа:

 

3 с. л. маргарин

3. л. захар

1 ч. ч. портокалов сок

 

 

Приготовление:

 

Първо, измийте портокалите много добре, нарежете ги на 4 с корите, отстранете семките и ги сложете в блендер като внимавате да не станат на сок.

 

Разбийте олиото и захарта, а докато все още ги разбърквате добавете последователно яйцата, ванилията, пресятото брашно, бакпулвера, сока и накрая портокалите.

 

След това изсипваме нашата смес в намаслена кръгла форма за кекс и печем за 50 до 60 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.

 

Внимание: поставете формата на последното ниво на фурната.

 

След като кейкът се изпече, извадете от фурната и оставете леко да изстине.

 

След това приготвяме сиропа, с който ще залеем готовия кейк. Разтопете маргарина със захарта и добавете портокаловия сок.

 

Варете тази смес за 2-3 минути и накрая залейте студения кекс с готовия и все още горещ сироп.

 

И кейкът е готов за сервиране. Добър апетит!

 

Съвет:

 

За да стане кейка достатъчно пухкав, не отваряйте фурната през първите 30 минути от печенето, в противен случай тестото ще спадне и ще загуби обема си.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 6 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!