Дата: 05 Дек 2019
Необходими продукти:
5-6 риби
брашно
сол
Приготвяне:
Първо почистете добре рибата и сложете тигана на котлона да се загрее.
Осолете рибата добре, преди да я сложите в тигана, тъй като солта не се задържа върху рибата след пържене.
След това оваляйте рибата в брашно и изтръсете добре, за да отстраните ненужното брашно.
След като я сложите в загрятото олио, сте готови и започвате пърженето.
Внимание: Олиото трябва да покрива 1/3 от дебелината на рибата.
Също така, слагайте по-малко риби в тигана, за да не залепват и да не поемат цялото масло.
След като изпържите добре от двете страни, сложете готовите риби в чиния със салфетки, които да попият ненужното олио.
И нашата пържена риба е готова. Сервирайте и й се насладете.
Съвети:
Изберете риба, която е по-тънка на дебелина.
Рибата трябва да е суха отвътре и отвън преди пържене.
При пържене не покривайте тигана.
Не обръщайте непрекъснато рибата, изчаквайте да стане кафява от едната страна и след това обърнете на другата.
Пържената риба е подходяща за консумация с ориз за любителите на по-здравословното хранене или с пържени картофи за вкусно удоволствие...