Дата: 19 Ное 2019
Една страхотна рецепта за приготвяне на лесен шоколадов кейк с банани.
А ето и какво ще ви трябва за приготвянето му:
За кейка
190 гр. брашно
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици какао
150 гр. захар
3 яйца
2 супени лъжици golden syrup
2 банана
150 мл. мляко
150 мл. соево олио
За глазурата
50 гр. разтопено масло
450 гр. пудра захар
2 супени лъжици мляко
1 ванилия
1 супена лъжица какао
За украсата
1 банан
сок от лимон
натрошени фъстъци
Приготвяне
В малка купа пресейте брашното, содата за хляб, бакпулвера и какаото.
Добавете захарта, соевото олио, млякото и сиропа.
Първо разтопете бананите и след това ги добавете към сместа.
Разбъркайте добре всички съставки.
Разбийте яйцата, добавете ги към сместа и продължете да разбърквате.
Намаслете тавичка за печене, изсипете полученото тесто и печете в предварително загрята фурна (170 °C) за около 35-40 минути.
След като кейкът се охлади малко, може да го извадите от фурната и да го оставите да изстине напълно.
За приготвянето на глазурата разбийте добре всички съставки, оставете ги в хладилника за 5 минути и след това покрийте кейка.
За украса може да нарежете банани на много тънки филийки, да ги поръсите с лимонов сок, да украсите кейка с тях и отгоре да поръсите с фъстъците.