Дата: 23 Окт 2019
Една лесна рецепта за така любимите на всички коледни сладки.
Необходими продукти:
За сладките:
100 гр. масло
100 гр. захар
1 яйце
280 гр. брашно
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
За глазурата:
мляко
пудра захар
сладкарски бои
Приготвяне:
На първо място, за да направите коледни сладки, всички продукти трябва да са на стайна температура.
Разбийте маслото със захарта с миксер за 3-4 минути. Добавете яйцето и продължете да разбивате още 2-3 минути. След това изсипете брашното и другите съставки.
Поръсете с брашно плота и разточете тестото с дебелина около половин сантиметър. Нарежете с каквито форми искате...
Печете сладките върху незалепваща хартия или в силиконова форма в предварително загрята фурна за 10 минути на 170 градуса.
След като сладките изстинат, пригответе ако искате глазурата за украса.
За нея ще ни трябват 3 с. л. топло прясно мляко и пудра захар.
В купа сложете млякото и бавно добавете пудра захарта, докато се сгъсти. Колко дебел слой зависи от това как покривате повърхността си.
Разделете сместа на толкова части, колкото са цветовете, от които се нуждаете, за да украсим нашите сладки.
Към всяка част от сместа добавете няколко капки сладкарска боя.
Украсете готовите коледни сладки по ваш вкус и оставете глазурата да стегне добре, преди да ги сервирате.