Дата: 13 Фев 2020
Повечето домакини вземат мляко на прах и го бият с малко мляко, вместо да го правят от начало.
Ще кажете, че така е по-лесно, но ние обичаме да си приготвяме сами бита сметана. Така че може да се контролира количеството захар, което ще сложим. Затова днес ще ви покажем лесна рецепта за домашно приготвена бита сметана!
Необходими продукти:
350 гр. течна сметана замразена (с всички мазнини)
50 гр. пудра захар
2 ванилии
Приготовление:
В купата на миксера или в голяма купа разбийте замразената сметана, добавете ванилията и бавно добавете пудра захарта. Започнете да разбивате с ниска скорост и постепенно увеличавайте скоростта. Когато видите, че започва да става на сняг, можете да спрете да разбивате.
Добре би било, когато видите, че битата сметана започва да става готова, да не бързайте да го разбивате твърде много, защото може да се пресече. Това, което трява да направите е към края отново да намалите скоростта и да разбивате в средата, така че да можете да виждате, когато стане готова. Това е всичко, домашната бита сметана е готова. Поставете хладилник да се стегне за няколко и украсете вашите сладкиши.
Съвет:
За по-богат вкус можете да добавите свеж стрък ванилия вместо ванилин. Ако решите да я приготвите така, след като отстраните семенцата, сложете стръкчето ванилия в сметаната и оставете в хладилник за един час, за да получите всички аромати и вкусове. След това извадете стръкчето и започнете разбиването. Накрая можете да сложите обикновена кристална захар вместо пудра захар.