Дата: 04 Окт 2019
За да получите яйцето, което искате, трябва да знаете една проста техника. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали и колко е прясно яйцето. Поставете го в съд с вода и забележете как "стои":
Много пресните яйца, стоят на дъното на съда. Ако е на една седмица, ще забележите, че по-широкият им край (дупето, както сме свикнали да казваме) ще бъде леко повдигнат. Ако е на 2-3 седмици, тогава тази страна ще бъде доста повдигната и яйцето ще застане на дъното със заострената си страна. Ако са повече седмици (не ги яжте!), тогава ще ги видите да плуват по повърхността.
Предложения от Domved.bg :
Метод за перфектно сварено яйце
1. Поставете го в съд със студена вода от чешмата. Уверете се, че водата го покрива с 2 см.
2. Загрейте водата до завиране без да поставяте капак на съда.
3. Махнете съда от котлона и захлупете с капак.
4. Оттам нататък... регулирайте хронометъра според таблицата по-горе, в зависимост от това колко твърдо сварено искате да бъде яйцето.
5. Сложете го в друг съд със студена вода и оставете за минута.
6. Обелете го и... Добър апетит!