Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Варено яйце: как да го направите ТОЧНО толкова рохко или твърдо сварено, колкото искате!

 

 

За да получите яйцето, което искате, трябва да знаете една проста техника. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали и колко е прясно яйцето. Поставете го в съд с вода и забележете как "стои":

 

Много пресните яйца, стоят на дъното на съда. Ако е на една седмица, ще забележите, че по-широкият им край (дупето, както сме свикнали да казваме) ще бъде леко повдигнат. Ако е на 2-3 седмици, тогава тази страна ще бъде доста повдигната и яйцето ще застане на дъното със заострената си страна. Ако са повече седмици (не ги яжте!), тогава ще ги видите да плуват по повърхността.

 

Предложения от Domved.bg :

 

Метод за перфектно сварено яйце 

 

1. Поставете го в съд със студена вода от чешмата. Уверете се, че водата го покрива с 2 см.

2. Загрейте водата до завиране без да поставяте капак на съда.

3. Махнете съда от котлона и захлупете с капак.

4. Оттам нататък... регулирайте хронометъра според таблицата по-горе, в зависимост от това колко твърдо сварено искате да бъде яйцето.

5. Сложете го в друг съд със студена вода и оставете за минута.

6. Обелете го и... Добър апетит!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Доставката на избраната от вас стока/и се извършва до адрес или до офис на еконт в срок от 3 рабoтни дни, като цената за доставка до офис на спиди е - 4лв, до офис на еконт - 4,50лв, а до точен адрес - 5,50лв. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!