Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Въшките при децата: всичко, което трябва да знаете!

 

Лична хигиена

 

Противно на здравия разум, хората, които хващат въшки, нито са мръсни, нито често влизат в контакт с домашни любимци. Всички хора, които имат коса, са потенциални кандидати за домакини на тези паразити, които се нуждаят от човешка кръв, за да оцелеят.

 

Начин на предаване

 

Друг често срещан мит за въшките е, че те се предават от скалпа на един човек до скалпа на друг. Въшките обаче не летят, а ходят, затова е необходим директен контакт с главата, за да се заразите.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Миене с обикновен шампоан

 

Честото миене с класически шампоани не е решение за справяне с въшките, тъй като те лесно развиват устойчивост на различни съставки. За лечение на въшките се използват специални шампоани. След като ги приложите, препоръчително е да избягвате измиването на главата с класически шампоан в продължение на 2 дни. Препоръчително е лечението да се повтори след една седмица, за да се третират появяващите се въшки, които се образуват от гнидите.

 

Дължина на косата

 

Въпреки че мнозина смятат, че въшките се предават само на дълга коса, това не е така.  Късата коса е също толкова вероятно да бъде заразена с въшки. Ето защо подстрижката, макар и препоръчителна, може да бъде само незначителна мярка за смекчаване на последиците.

 

Възрастов параметър

 

Не само деца могат да развият въшки, но и възрастни, които, ако са били в пряк контакт с други хора, имащи въшки (или са използвали техни дрехи или спално бельо), трябва незабавно да предприемат лечение срещу въшки.

 

Това, което определено е вярно за проблема с въшките, обаче е, че превенцията е най-добрият лек.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!