Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

3 естествени начина да подсилите имунната си система!

 

Малките ежедневни навици могат да снабдят имунната ви система с ценни оръжия за борба с всеки нежелан гост. Особено през зимните месеци, когато настинките и грипът са често срещани, трябва да сме предпазливи. Грижите за нашето тяло са свързани както с диетата ни, така и с поддържането на подходяща тренировъчна програма. Помолихме няколко професионалисти в тази сфера да споделят техните съвети и ви ги представяме, за да имате красива и релаксираща зима!

 

Как да подсилите имунната си система?

 

1. Балансирано хранене

 

Един от ключовите моменти в укрепването на имунната ни система е поддържането на балансирано хранене. Нашето тяло се нуждае от храни, богати на витамини и хранителни вещества, за да издържи на заплахите от заобикалящата го среда. Опитайте се да избягвате храни, които съдържат висок процент мазнини и захар. Друг момент, за който трябва да се погрижите особено е хидратацията на тялото. Затова пийте поне 8 чаши вода на ден! Спазването на балансирана диета не само ще ви помогне да се грижите за вашето тяло, но и ще засили имунната ви система.

 

Предложения от Domved.bg:

 

2. Добър сън

 

Добрият сън е ключът към успеха по повече от една причина. Искате ли да не сте податливи на болести? Да изглеждате с 10 години по-млади? Да се ​​събуждате по-умни? Ако отговорът на горните три въпроса е да, тогава всичко, от което се нуждаете, е почивка. Опитайте се да настроите графика си така, че да спите поне 8 часа на ден. Адекватният сън е научно доказано, че работи като лекарство за имунната ни система. Ето защо, когато сме болни, трябва да спим цял ден!

 

3. Ежедневни тренировки и упражнения

 

Ежедневните упражнения могат да укрепят имунната ни система по много начини, пряко и косвено. Всички форми на упражнения ни помагат да облекчим стреса и паниката от ежедневния живот, което означава, че се радваме на по-добър сън. Физическата активност обаче засилва действието на белите кръвни клетки, които са отговорни за лечението на вируси. Разберете какво ви подхожда и започнете да спортувате, за да подобрите физическото си състояние и, разбира се, да повишите защитните сили на организма си!

 

Триптихът - балансирано хранене, добър сън и ежедневни упражнения е всичко, от което се нуждаете, и най-важното, за да се чувствате здрави.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.