Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Рецепта за веган хляб със зехтин и кленов сироп

Рецепта за веган хляб със зехтин и кленов сироп

 

Направен с пълнозърнести брашна и кленов сироп, този лесен и бърз веган хляб е чудесен избор за сутрешна закуска или леко похапване по всяко време на деня, което ще ви зареди с енергия. Консумирайте го със сладко, мед (ако ядете), фъстъчено масло или тахан, за да удвоите ползите и вкуса му. Този хляб може да се съхранява около седмица добре увит във фолио при стайна температура.

 

Време за приготвяне: 1 час

 

Необходими продукти (за 12 порции):

 

1/2 чаша зехтин Екстра върджин + малко за тавичката или формата
2 чаши пълнозърнесто брашно
2 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 чаша кленов сироп
1 чаша пресен портокалов сок
1 ч.л. ябълков оцет

 

Приготвяне

 

 

1. Загрейте фурната до 180 ° C. Вземете удължена форма за печене с размери 22 × 12 см., леко намажете със зехтин и покрийте дъното с незалепваща хартия за печене.

 

2. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в голяма купа. В по-малка купа смесете зехтина, кленовия сироп, портокаловия сок и ябълковия оцет. Направете дупка в сместа със сухите съставки. Изсипете течностите вътре и разбъркайте добре, за да се смесят постепенно. Продължавайте разбъркването до хомогенизиране на сместа. След това прехвърлете сместа в съда.

 

3. Печете 45-50 минути. Проверявайте дали е готово с клечка за зъби - когато клечката остане чиста, вашият хляб е готов. Извадете съда от печката и оставете да се охлади напълно.

 

4. Сервирайте го самостоятелно или с каквото искате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!