Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

9 признака за претоварване с токсини. Обърнете внимание

9 признака за претоварване с токсини. Обърнете внимание

 

Всички сме изложени по един или друг начин на въздействието на твърде много токсини. Това може да се случи, дори ако имаме добри хранителни навици и следваме здравословен начин на живот - навици, които намаляват нивото на токсините в нашето тяло.

 

Мястото, където живеем, е пълно с частици. Те могат да бъдат намерени във въздуха, водата, храната и идват от много други източници. С всичко това влизаме в пряк контакт.

 

Имаме органи, които са отговорни за събирането и елиминирането на повечето токсини. Но понякога те се претоварват и способността им да функционират правилно намалява.

 

В резултат на това се наблюдава натрупване на токсини. Това натрупване не се решава лесно. В резултат на това страдаме от редица физически и емоционални здравословни проблеми.

 

Понякога е трудно да разберем, че имаме проблем. Но има редица признаци, които могат да ни сигнализират, преди ситуацията да стане по-сложна.

 

Нека ги разберем!

 

Признаци на претоварване с токсини

 

1. Постоянна умора

 

Тялото ви може да работи усилено, за да се освободи от токсините, съхранявани в различни тъкани. Когато това се случи, обикновено изпитваме нарастващо чувство на умора, дори ако спим добре.

 

Умората, затруднената концентрация и желанието да спите по цял ден са предупредителни знаци. Може би тялото ви се нуждае от помощ за борба с натрупването на безполезни вещества.

 

2. Непрекъснато наддаване на тегло

 

Отслабването не е лесна работа. Почти винаги е необходимо постоянно усилие с диета и упражнения.

 

Ако обаче все още наддавате на тегло, това е предупредителен знак. Това може да се дължи на хормонален дисбаланс.

 

 

Това състояние се дължи на много фактори. Те включват високо ниво на токсини от храни и продукти за лична хигиена.

 

3. Запек

 

Вашият чревен тракт играе важна роля за елиминирането на токсините.

 

Трудност с движението на червата или запек е признак за проблем. Това е очевидно задържане на безполезни вещества.

 

Запекът повишава нивата на токсините в нашето тяло. Въпреки това, това може да причини коремна болка, възпаление и затруднено усвояване на хранителни вещества.

 

4. Проблеми с кожата

 

Кожата ви е един от органите, който страда от претоварване с токсини. Акнето, екземата и алергичните реакции са важни индикации.

 

Те ви информират, че тялото ви не отделя токсини, особено токсини от кръвта и тъканите.

 

5. Усещане за прекомерна топлина и горещи вълни

 

Един признак на претоварване с токсини е, че тялото ви прегрява. Това е така, защото натрупването на токсини прави черния дроб да работи по-трудно от нормалното.

 

Това увеличава изпотяването. Тогава изпотяването помага на тялото да се отърве от токсините през кожата.

 

6. Постоянно главоболие

 

Токсините в кръвта ви могат директно да повлияят на нервната ви система. Те също предизвикват реакции като постоянно главоболие.

 

Тъканта на нервната система е прекалено чувствителна към токсините. Поради това не е изненадващо, че предизвиква този тип реакция.

 

7. Натрупване на коремни мазнини

 

Детоксикацията помага при отслабване. Една от причините е, че отпадъчните продукти, които съхраняват мазнини в корема ви, се елиминират.

 

Това е така, защото токсините влияят на вашите нива на глюкоза и холестерол. И двете увеличават мастните натрупвания в корема.

 

8. Неприятен дъх

 

 

Когато имате добра хигиена на устната кухина и все още имате лош дъх, имате проблем. Лошият дъх може да бъде причинен от храносмилателни проблеми или натрупване на токсини в черния дроб.

 

Токсините влияят на околната среда на храносмилателния тракт. Ефектът им улеснява растежа на бактериите в устата, както по венците, така и по зъбите ви.

 

Също така езикът ви може да бъде покрит от жълтеникаво покритие. Това може да се дължи на прекомерното количество токсини в кръвта. Жълтото покритие също може да причини лош дъх и инфекции.

 

9. Камъни в жлъчката

 

Прекомерното количество токсини в жлъчния мехур може да го повреди, причинявайки образуване на камъни в жлъчката.

 

Черният дроб може да започне да съхранява допълнителен жлъчен сок в жлъчния мехур. Тази вискозна течност блокира жлъчния мехур. Поради това започват да се образуват камъни в жлъчката.

 

Страдате ли от токсини? Ако е така, спрете да ядете нездравословна храна. Трябва също така да увеличите количеството вода, която пиете, и пресните плодове и зеленчуци, които ядете.

 

За да получите най-добри резултати, помислете за „детокс“ диета. Или още по-добре, добавете детокс напитки в ежедневната си диета.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!