Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Кой е най-добрият начин да практикувате йога?

Кой е най-добрият начин да практикувате йога?

 

Какъв е препоръчителният начин да се занимавате с йога? Кой е най-добрият момент за практикуването ѝ?

 

Йогата е древно учение, възникнало в Индия. Целта му е да намери баланса и щастието. За да постигне това, човекът прибягва до техники за релаксация и медитация, за да може да се свърже с духовната си страна.

 

В тази статия ви каним да се задълбочите по-задълбочено в тази техника, за да се възползвате максимално от нея, било като я правите в екип или сами. Позволете си да бъдете съблазнени от йога, която се превърна в начин на живот за хората, които искат да се подобрят както вътрешно, така и външно.

 

Колко дълго трябва да се занимавате с йога?

 

В йогата няма строги правила. Изпълнението на тази практика е много лично. Тъй като целта е да се намери баланс между дух, тяло и душа, е много трудно да се определи срок.

 

Йогата обикновено е дългосрочен път, който води до начин на живот.

 

Ето защо, в зависимост от повода, е най-добре да практикувате йога няколко пъти седмично. Много хора избират сесии от 20 или 30 минути, три пъти седмично. Всичко обаче зависи от възможностите (работа, семейни задължения).

 

Кое е най-доброто време да се занимавате с йога?

 

Много хора избират да се занимават с йога сутрин, преди да започнат ежедневните си дейности и задължения. Йогата подмладява ума и тялото по най-добрия начин чрез релаксация, медитация и практикуване на различни йога пози.

 

Въпреки че е нужна малка жертва, за да се занимавате с йога сутрин, стига да трябва да се събудите рано, струва си, защото ви дава много енергия.

 

Някои хора също са склонни да практикуват йога няколко минути в края на деня. По този начин ще можете да успокоите ума и тялото си след натоварения ден. Благодарение на йогата милиони хора са преодолели безсънието, безпокойството и страданието.

 

 

Йога по всяко време

 

Едно от невероятните предимства на релаксацията и медитацията е, че тя ви позволява да „изключите” ума си за известно време. Спокойният, тих и умиротворен ум се превръща в по-ясно, гладко и по-сплотено мислене. Но когато умът ви се "наводни", ще ви е трудно да бъдете продуктивни.

 

Йогата ви помага да заглушите всички тези духовни диалози, които губят вашата енергия. Йогата е за предназначена за освобождаване на ума ви и концентрация върху тялото ви. Така че да можете да се свържете с вътрешното си аз, например, дори да чуете сърцето си.

 

Правете нещата всеки ден

 

Не бива да очаквате ефектни резултати от йога след няколко дни. Нейните естествени ползи, като изброените по-долу, изискват малко време, за да се появят:

 

- Подобрено сърдечно-съдово здраве.
- По-голяма еластичност.
- Повече тонизирани мускули.
- Подобрена нервна система.
- Изгаряне на калории.
- Подобрено здраве на ставите.

 

Затова препоръчваме да бъдете търпеливи и спокойни, когато правите йога. Добре е да помислите за начина на живот и да я добавите към ежедневните си дейности.

 

 

За да направите йогата по-ефективна, пийте вода

 

Въпреки че йогата може да изглежда като обикновено упражнение, което изисква малко физически усилия, това не е така. В зависимост от типа йога, който практикувате, тялото ви изгаря калории и следователно мазнини.

 

Много е важно да поддържате тялото си добре хидратирано и да пиете два литра вода на ден, особено по време на упражнения. По този начин вашите тъкани и органи ще работят по-добре и ще избегнете някои наранявания, които обикновено се дължат на липса на хидратация.

 

Тази практика се счита и за добър начин за прочистване на тялото. Така като пиете вода, ще можете да помогнете на тялото си да се освободи от токсините. Ако правите йога сутрин, ще активирате тялото си. През нощта ще помогнете на процеса на детоксикация.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!