Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Как да създадете креативни игри на детето у дома - 6 дейности, които да опитате

 

Свободното неорганизирано време може да даде възможност на децата да опознаят своя вътрешен и външен свят, което е началото на творчеството. По този начин те ще открият какво им харесва най-добре и ще се научат да експериментират, да измислят и създават. Когато детето има време и оставя въображението си свободно, той изгражда замъци в пясъка, играе групови игри, организира представления, като цяло следва това, което го вълнува.

 

6 идеи, които да изпробвате

 

Скрити картини

 

На бели листове нарисувайте с бял молив различни картини като дърво, кола, цвете и т.н. Когато детето види листовете, няма да разбере нищо. Но то трябва да открие скритото изображение с дебела четка и водни бои. След като четката премине през хартията, изображението бавно ще започне да се появява.

 

Произведения на изкуството

 

 

Съберете капачки, листа, списания и вестници, бобени зърна и всичко друго, което можете да си представите. Помолете детето да измисли такава тема, че да може да я създаде с материалите, с които разполага. Не го оставяйте да реже и лепи безцелно. След като сте избрали темата заедно, създайте произведение на изкуството и след това нарисувайте кратка история. Децата ще харесат идеята и ще заредят творческото си мислене!

 

Нека чуем една приказка

 

За деца, които все още не могат да четат, добър начин да се насладят на любимите си приказки е като ги слушат. Просто трябва да ги купите на CD и да ги поставите в CD-плейър с цветни слушалки, за да ги слушат, когато им е скучно, а вие имате работа. Освен това днес има много възможности за избор на приказки и разкази с поучително или образователно съдържание.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Да измислим собствена приказка

 

Защо дори не го насърчите да направи своя собствена приказка? Дайте му тетрадка с бели страници и флумастрите му и му помогнете да започне приказката си. Кажете му да избере любима тема, около която ще се върти приказката и да избере на кого ще посвети приказката, за да има още по-голяма мотивация да го направи.

 

Подредба на книгите

 

Ако библиотеката на вашето дете или дори вашата е малък хаос, е време да я подредите. Как? Подреждането на книгите по размер, тема, цвят или кои са най-любими. Най-вероятно, докато ги подрежда, то ще попадне на някоя, която ще чете доста дълго време. Плюс това, контактът с книгите винаги е от полза!

 

Игра на сетивата - "слух"

 

Вземете различни ударни, духови, струнни инструменти или различни звуци от интернет. Кажете на детето да затвори очи и го помолете да отгатне какъв е музикалният инструмент. По същия начин може да се направи и с животински звуци или със съществуващите звуци наоколо. Детето със затворени или завързани очи трябва да е тихо и да чува звуците около него, напр. колите, часовникът, дъждът и т.н., след което да каже какво е чуло. Така се научава да различава звуците около него, както и откъде идва всеки един от тях и тяхната интензивност.

 

С малко организация и много въображение можете творчески да ангажирате хлапето вкъщи, като същевременно му помагате да активира уменията си и да покаже своите таланти чрез игра, запълвайки времето си по най-плодородния начин!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.