Дата: 28 Яну 2020
Необходими продукти:
3 ябълки големи
2 с. л. краве масло
1/2 чаша захар
1 с.л. настъргана канела
1 чашка орехи
1/2 пакетче масло на стайна температура
1 чашка захар
1 и 1/2 чаша брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. лимонов сок
настъргана от лимон
4 яйца
Приготовление:
Първо, предварително загрейте фурната до 200 градуса.
В същото време измийте ябълките, нарежете ги на шайби или полумесеци и отстранете семките.
Сложете 2 супени лъжици масло в тавичка и разтопете във фурната за 2-3 минути.
Наредете внимателно ябълките в тавичката да покрием цялото дъно.
Поръсете ябълките със захар, канела и натрошени орехи.
Поставете тавичката обратно във фурната за 10 минути, за да загреят ябълките.
В купа пресейте брашното и добавете бакпулвер.
В купата на миксера сложете маслото със захарта и разбийте с миксера, докато сместа побелее.
Добавете жълтъците.
Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към захарната смес.
Разбъркайте малко и добавете брашното бавно.
Продължете да разбивате брашнено-захарната смес с миксера до получаване на хомогенна смес.
Накрая изсипете тестото върху ябълките, за да покриете цялата тава възможно най-равномерно.
Печете ябълковия пай за около 1 час на 180 градуса.
Когато паят е готов, извадете го от тавичката и го обърнете, така че ябълките да са отгоре!
Ябълковият пай е готов!
Добър апетит!