Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Какво да направите, за да се отървете от мравките у дома

 

Има няколко естествени начина да се отървете от мравките в дома си:

 

1. Талк

Никой не знае защо, но талкът (известен още и като бебешка пудра) отблъсква мравките и те не вървят върху него. Поставете талк на вратите и прозорците, за да създадете "щитове" в дома си.

 

2. Винен оцет

Смесете го с вода и напоете парцал, с който след това минете всички пейки и подове. Освен мравките, отблъсква и миризмите! Освен това, ако сте открили гнездото на мравките, можете да излеете обилно количество от сместа, за да го разтворите за постоянно.

 

3. Царевично брашно

Използвайте го точно като талка. Само че то вместо да отблъсне, направо убива мравките, които го ядат.

 

Предложения от Domved.bg :

 

4. Утайка от филтър за кафе

Когато приготвяте филтърно кафе, не изхвърляйте остатъците от филтъра. Те са много добър материал за отблъскване на мравките.

 

5. Сода за хляб и пудра захар

Пудрата захар е стръвта, а содата за хляб е куката. Малките насекоми са привлечени от захарта, но те също ядат и содата за хляб. Когато това се случи, содата реагира с киселината в стомаха им, с която трябва да се защитават и ги убива.

 

6. Канела

С памучен тампон оформете линия от канела на прах около всички входове на мравките в дома ви.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4лв. при поръчка до офис на спиди, 4,50лв. при поръчка до офис на еконт и 5лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!