Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Почистване на лицето: 5 съвета за красива и сияйна кожа

 

Необходимо е дълбоко почистване на лицето 1-2 пъти годишно, за да изсветлите кожата си от мъртви клетки и себум. Освен това грижата за кожата е ежедневен навик, който не бива да пренебрегвате!

 

Представяме ви 5 съвета за почистване на лицето, които ще направят кожата ви красива и сияйна:

 

1. Почиствайте кожата си два пъти дневно

 

Най-честата грешка, която жените правят в грижата за лицето си е пренебрегването на правилното почистване. Дори и да не сте гримирани, трябва да почистите лицето си с памук и специална емулсия не само вечер, но и сутрин. През деня лицето ни е пълно с замърсители и микроби от външната среда. Премахнете ги, преди да са източник на проблеми.

 

2. Ексфолирайте веднъж седмично

 

Открийте подходящите продукти за вашия тип кожа и ексфолирайте 1-2 пъти седмично. Не е нужно повече. Нежен масаж на лицето с подходящия продукт е достатъчен, за да поддържате кожата си сияйна и здрава до следващото дълбоко почистване.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Мийте лицето си с хладка вода.

 

Нашата кожа е много по-чувствителна в областта на лицето, отколкото в останалата част от тялото. Затова избягвайте както много студената, така и много горещата вода. Екстремните температури е много вероятно да причинят зачервяване и дразнене на кожата ви. Освен това използвайте само специални сапуни за лице, в противен случай може да изсушите кожата си.

 

4. Изберете мека кърпа, която да бъде само за лице

 

Ако използвате която и да е кърпа, попаднала пред погледа ви при почистиването на лицето, правите една от най-големите грешки в грижата за кожата си. Изберете най-меката кърпа в гардероба си и се уверете, че тя винаги е чиста, преди да я сложите на лицето си!

 

5. Не "разклащайте" pH на кожата си

 

Всички опитни козметици препоръчват да избягваме използването на продукти с твърде високо или твърде ниско pH. pH на кожата ни варира от 4,5 до 6, със средни стойности 5,5. Следващият път, когато избирате продукти за почистване на лицето, избягвайте тези с екстремни стойности, тъй като това може да увреди кожата ви.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!