Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Как да тренирате правилно и ефективно?

 

5 задължителни съвета за наистина ефективна тренировка!

 

1. Поставете си реалистични цели.

 

Факт е, че всички сме нетърпеливи и искаме да видим незабавни резултати. Това обаче не е възможно. Определено трябва да сте постоянни и да следвате графика си. Ако стигате до крайности в бързането, за да видите, че първите плочки са се оформили, скоро ще се изтощите и ще се откажете. Фитнесът иска търпение и постоянство. Само тогава той ще ви възнагради.

 

2. Тренирайте сутрин

 

За ефективна тренировка най-добрите часове са сутрин. Тогава мазнините се изгарят по-бързо и метаболизмът работи по-добре. Започвайки динамично той продължава да работи на тези нива през целия ден, което води до изгаряне на повече калории. Все едно работи като голяма чаша силно кафе. Активира ни, повдига настроението ни и ни дава по-добро представяне в ежедневието ни.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Хранете се правилно преди и след тренировка

 

Около час преди тренировка трябва да сте сигурни, че консумирате въглехидратни храни. Те ще ви осигурят изобилната енергия, необходима за правилното и ефективно трениране. Внимавайте да не прекалявате с количеството, тъй като това ще ви причини дискомфорт. След края на тренировките ви тялото се нуждае от грижи. За да компенсирате загубената енергия и да помогнете на мускулите да се отпуснат, трябва да консумирате протеинова и въглехидратна храна в рамките на два часа.

 

4. Отделете време за загрявка

 

Правилното загряване означава ефективна тренировка. Това са набор от упражнения, които подготвят тялото ви за основната част от вашата програма. Те са необходими, за да може вашия организъм да намери максимална ефективност и да посрещне следващото натоварване, която ще приеме. Освен това, също ще ви помогне и да избегнете възможни контузии по време на тренировката.

 

5. Каквото и да правите, правете го с удоволствие.

 

Ключът към видимото въздействие на фитнеса върху тялото ви е да му се наслаждавате. Когато се забавлявате да правите нещо, по-добре се представяте и влагате в него повече усилия . Така че не е задължително да го правите, ако не ви носи удоволствие. Излезте с приятел или приятелка, съставете списък с любимите си песни и изпробвайте редовно нови упражнения. Скоро ще откриете, че резултатите ще бъдат много по-добри.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!