Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

5 съвета, които ще превърнат изправянето на косата в детска игра

 

Да започнем с просто предположение. Изправянето на дълга, къдрава коса не е лесна задача. Нещо друго. Трябва непрекъснато да се борите с всеки кичур, докато стане „прав като пирон“. Разбира се, никой не гарантира, че косата ви няма да бъде накъдрена още при първите признаци на влага.

 

Като изпатили от всичко това решихме да предприемем действия. Помолихме някои от най-добрите фризьори да споделят своите съвети с нас. Подготвили сме списък от съвети, които ще улеснят изправянето на косата и ще ви помогнат да блеснете!

 

Превърнете изправянето на косата в детска игра

 

1. Подберете подходящите продукти за коса

 

Ако ежедневно изправяте косата си, е абсолютно задължително да я овлажнявате и да се грижите за нея. Освен че я прави здрава и изглежда здрава, това ще помогне и за процеса на изправяне. Помолете вашия фризьор да ви обясни какъв е правилният продукт за вашия тип коса, за да избегнете накъдряне и допълнителни скандали.

 

2. Използвайте гребен със зъби

 

Впечатлението, че четката разресва косата по-ефективно, за съжаление не съответства на реалността. Може би с гребена ще се наложи да отделите повече време за сресване на косата, но резултатът е очевидно по-добър. Четката, особено когато се използва набързо, разваля косъма и по същество не разплита косата. Това, от което се нуждаете, е качествен гребен със зъби, за да свършите работата точно преди изправянето.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Разделете гривата си на кичури

 

Един лесен начин да изправите косата си много по-бързо е да работите методично. С 3-4 щипки разделете косата си на кичури. Започнете да изправяте задната част и след това преминете към предната. Най-трудното ще свърши, преди да сте се уморили.

 

4. Пресата и гребенът са най-добрите съюзници

 

Този трик изисква multitasking. След като разрешете косата с гребена, не бързайте да я оставяте на мястото й. Хванете пресата с едната ръка и гребенът с другата. Кичур по кичур минете първо с гребена и след това с пресата. По този начин няма да е необходимо да правите 3 или 4 преминавания, докато всеки кичур не се изправи напълно.

 

5. По-малък кичур, по-добър резултат

 

Много честа грешка при изправяне на косата е бързането. Искаме да свършим в рамките на четвърт час, събираме надве-натри косъмчетата и ги поставяме между пресата. Тайната на перфектните резултати са малките кичури и търпението. Резултатът е много по-красив, а косата изглежда лъскава и добре поддържана с две докосвания. Колкото по-малък е кичурът, толкова по-добър е резултатът!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.