Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

4 умни съвета за сигурността на Вашия дом

 

Помолихме няколко квалифицирани сервизни техници да споделят с нас местата, които трябва да вземете под внимание, ако искате да ограничите шанса домът ви да бъде обект на бъдещи крадци. В допълнение към необходимите мерки за сигурност има още няколко съвета, които могат да ви помогнат да увеличите сигурността на вашия дом.

 

1. Системи за сигурност

 

Системите за сигурност са най-известният и най-ефективен начин да държите нежеланите посетители далеч от дома си. Тъй като основната мярка за домашна сигурност е алармата, има много повече начини да защитите собствеността си. От камери и охранителни врати до парапети - всичко, което може да забави или да помогне за идентифициране на крадци, е от полза, за да осуети опита за проникване в дома ви.

 

2. Резервните ключове винаги с вас

 

Една от най-често срещаните практики едно време беше да оставим ключовете си на много „скрито“ място някъде около къщата. Повечето пъти мястото е било толкова скрито, че смятахме, че е невъзможно да бъде открито от външни хора, като например под изтривалката пред вратата или в саксията до входа. За съжаление, тези красиви и невинни времена отдавна са отминали, така че трябва много да внимаваме къде и на кого оставяме ключовете си.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Пълна пощенска кутия

 

Това е тайна, за която може би не сте се сещали преди. Опитните техници ни обясниха, че много често срещаният начин да помогнем на начинаещите крадци да разберат кога сме вкъщи и кога отсъстваме е пощенската кутия. Подредените писма са сигурен знак, че къщата не е обитавана. Можете да помолите местния пощенски клон да запази писмата ви, докато отсъствате или да помолите добър съсед да ги съхранява, за да повиши сигурността на вашия дом.

 

4. Внимание към социалните мрежи

 

Не подценявайте влиянието, което социалните мрежи могат да окажат върху сигурността на дома ви. Най-модерният начин всеки да знае всичко за вас, дори кога сте на почивка, е да посети профила ви във Facebook. Затова преди да се втурнете да публикувате всичко за летните ваканции, се уверете, че само приятелите ви могат да виждат публикациите ви.

 

Заключете вратите и прозорците на вашия дом, активирайте алармата, следвайте съветите по-горе и се пригответе за най-добрата и безгрижна почивка!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.