Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Идеалното тегло за децата

 

Физическото и биологичното развитие и съзряване на организма зависят от различни фактори, които действат независимо и в сътрудничество помежду си, за да формират потенциала на генетичното развитие на детето.

 

Ефектите от храненето на майката и вътрематочната средата се отразяват главно по време на раждането и първия месец от живота, докато генетичните фактори влияят върху теглото на детето на по-късна дата. Проучванията показват връзка между повишените темпове на растеж в постнаталния период и по-късното затлъстяване. Следователно, неонаталните механизми за регулиране на теглото могат да бъдат частично отговорни за развитието на затлъстяване.

 

Здравите бебета и деца се отглеждат след предсказуем курс на тегло, височина и обиколка на главата. Човешкият растеж се ръководи от импулси, тоест от редуване на зависимости и застой в параметрите на растежа. Развитието на бебетата също зависи от времето на годината, с високи темпове през пролетта и лятото. Темпът на растеж, тоест промяната във времето е по-чувствителен показател за растеж от еднократното измерване. Близнаците показват по-висок темп на растеж от самотните бебета за първите няколко години от живота. По отношение на теглото, бебетата над 2 години натрупват около два килограма годишно до юношеството. Всяко дете, което наддава под 1 кг годишно през този период, трябва да има стриктно медицинско наблюдение за възможни хранителни дефицити.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Измерването на идеалното тегло при деца се определя от няколко параметъра и се различава от това при възрастните. Тези параметри варират в зависимост от целта на измерването. По този начин индексът на телесната маса (ИТМ) се използва на практика за клинични цели. Това е най-добрият детерминант на мастната тъкан. Това е безкръвен и неинвазивен метод, който е и най-икономичният.

 

Преценките за разпределение на мазнините, които включват съотношение на талията към бедрата и обиколката на талията, са за предпочитане при възрастните.

 

Непосредствените методи за измерване на телесния състав включват антропометрични методи, демографски данни и метод DXA (двойно-енергийна рентгенова абсорбциометрия).

 

Определянето на идеалното тегло се персонализира за всяко дете. При неговото изчисляване се вземат предвид факторите на телесната структура, наследствеността и историята. За това се подпомагат кривите на растежа на СЗО, винаги във връзка с личните характеристики. Във всеки случай, редовни педиатрични оценки и диетична интервенция от специалист, когато е подходящо, определят дали детето е с наднормено или с поднормено тегло и как да се лекува.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!