Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Как да активирате метаболизма си в 4 лесни стъпки

 

Говорейки за метаболизма, имаме предвид цялата енергия, която ни е нужна, за да задоволим нашите основни нужди. Енергията е калориите, които консумираме. Така че, много по-просто казано, по-високият метаболизъм означава, че повече калории, които ядем, ще се използват и няма да останат като излишни килограми в тялото ни. Вярно е, че метаболизмът на много от нас е свикнал да „спи“. Затова попитахме опитни диетолози какво можем да направим, за да постигнем желания резултат.

 

4-те стъпки, които трябва да предприемете, за да активирате бързо метаболизма!

 

1. Включете упражненията в своя живот

 

Може би ви е писнало да чувате за множеството ползи, които тренировките имат за тялото. Но това е едно от основните неща, които можете да направите, за да засилите метаболизма си. Въпросът е да създадете в тялото си нуждата от повече енергия. Седенето пред телевизора няма да уползотвори приема на всички тези калории. Напротив, аеробните упражнения ще бъдат много полезни. Ако нямате време за това, опитайте се да се вместите някъде каквато и да е физическа активност. Използвайте стълбището, а не асансьора, паркирайте малко по-далече, за да ходите до работа и пр. Важното е да се движите!

 

2. Стойте далеч от диетите с лишения!

 

Твърде строгите диети нямат какво да ви предложат. Всичко, което правят, е да объркат и дезорганизират тялото си без реален ефект. Чрез намаляване на калориите, които консумирате, тялото ви преминава в отбранителна поза. Виждайки, че нямате необходимите за работа запаси, то трябва да намали темпото си и да спести енергия. Проявете търпение и постоянство, ако искате да имате смислени резултати. Не избирайте бързия начин, защото всеки, който бърза, се спъва.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Хранете се правилно и разумно

 

Като ядете каквото и да е, очевидно няма да постигнете това, което искате. Правилното активиране на метаболизма изисква малки и чести хранения, които го държат нащрек и не се забавят през целия ден. Закуската е особено важна. Когато спим, метаболизмът ни върви надолу, така че е естествено сутрин да имаме нужда от нещо, което да ни „събуди“. Яжте яденето си в рамките на един час след събуждането. Не позволявайте на метаболизма ви да пълзи, докато денят ви тече. Можете също така да включите специфични храни, които ще ви помогнат в диетата ви. Храни като лимон, чили и черен пипер, пълнозърнести храни и зелен чай са само някои от най-популярните продукти, които спомагат за подобряване на метаболизма.

 

4. Пийте вода. И още!

 

Изследванията показват, че водата значително увеличава скоростта, с която изгаряме калории. Тя обаче допринася и за добрата хидратация на кожата и за цялостното добро функциониране на тялото. Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода. Поставете си го в графика си и това, което ще спечелите е много. Водата е ценен съюзник, който не бива да пренебрегвате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.