Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Какво трябва да внимавате с коледните светлини?

 

За да сте сигурни, че коледната украса на вашия дом ще ви донесе само радост, има някои неща, които трябва да направите. Коледните светлини, едни от най-главните герои на сезона, се нуждаят от специално внимание. Както при всичко останало, в работата с електричество има определени правила, които не бива да се игнорират. Попитахме опитни професионалисти за съвети относно как безопасно да използвате вашите лампички.

 

Какво трябва и какво не с коледните лампички

 

Това да

 

1. Технически данни

 

Използвайте само маркирани със знак СЕ лампички и проверявайте техническите подробности за тяхната работа. Подходящото напрежение, мощност и работна честота трябва да бъдат ясно посочени. Щепселът трябва да има двуполюсен стандартен размер.

 

2. Инструкции за употреба

 

Трябва да имат необходимите инструкции за употреба (които очевидно трябва да прочетете и да спазвате). Също така трябва да бъде посочен техният производител или лицето, отговорно за вноса им в България, и ако има лице, отговорно за ремонта.

 

3. Стари лампички

 

Преди да използвате миналогодишните си лампички, проверете дали няма повреден шнур и дали е стабилна връзката с контакта. Дори малка искра може да бъде много опасна близо до вашата елха.

 

4. Кога да ги поставите

 

Опитайте се да поставите лампичките през деня, особено ако е на открито. По този начин ще има много светлина, така че можете да забележите всякакви неизправности и няма да пропуснете нищо, което може да причини повече щети.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Това не

 

1. Открито пространство

 

Никога не използвайте вътрешни лампички на балкона или друго открито простронство. Трябва да има означение на опаковката, че са подходящи за външна употреба, защото са необходими различни технически характеристики, като водоустойчив или подсилен кабел.

 

2. Инструкции за декориране

 

Не поставяйте светлините си върху елхата, докато те са включени. Може да ви отнеме малко повече време, за да направите осветлението равномерно, но е много по-безопасно. Също така, не прекалявайте с украсата. Не претоварвайте елхата с коледни светлини. Колкото по-красива е, толкова по-опасна става.

 

3. Неизправности

 

Не се опитвайте да отстраните каквито и да било неизправности без помощ. Ако лампичките не работят добре, спрете да ги използвате и се свържете с професионалист или с магазина, който сте ги купили. Дори да има изгоряла крушка, не се опитвайте сами да я сменяте.

 

4. Време на работа

 

Не оставяйте лампичките включени с часове, защото може да не забележите, ако има проблем. Винаги ги изключвайте от мрежата, когато не сте вкъщи и същевременно избягвайте да ги включвате, когато спите. Не рискувайте безопасността си в името на красотата. Дядо Коледа ще намери елхата ви и без включени светлини.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Поради отпуска сайтът няма да обработва и изпраща поръчки в периода 01.08 до 09.08. Всички поръчки направени през този период ще бъдат изпратени от 10.08 до 13.08. Ако желаете да откажете направена от вас поръчка може да ни пишете на e-mail : admin@domved.bg или в messenger чат формата на сайта.