Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

7 често срещани грешки, които правите, когато миете лицето си

7 често срещани грешки, които правите, когато миете лицето си

 

Измиването на лицето обикновено е най-лесната част от вашата ежедневна грижа за красота. Ето защо не е рядкост хората да правят грешки в това. Трябва да запомните, че определени действия могат да имат странични ефекти и дори да причинят проблеми по лицето.

 

Не забравяйте, че лицето е една от най-чувствителните части на тялото ви и трябва да се грижите за него. Обърнете внимание на това, което правите сега и променете всички навици, които създават проблеми.

 

Днес ще ви обясним какви са те.

 

1. Не мийте ръцете си, когато миете лицето си

 

Това е много често срещана грешка: не мийте ръцете си преди да измиете лицето си. Всъщност много хора смятат, че няма смисъл да мият ръцете си преди да измият лицето си, особено ако използват същите почистващи продукти.

 

Някои почистващи препарати за лице не са подходящи за отстраняване на тези замърсявания, така че ако ги използвате преди измиване на ръцете, можете да замърсите лицето си.

 

2. Не купувате нови продукти от години

 

Безспорно имате любим козметичен продукт. Може да ви хареса, защото е много освежаващ, ухае страхотно и е нежен към кожата ви. Но светът около вас не е един и същ и продуктите ви може да имат различен ефект поради климата.

 

Ето защо трябва да коригирате навиците си при измиването на лицето.

 

Влажността и топлината на лятото ви карат да се потите повече от сухия студ на зимата.

 

Разберете кои почистващи продукти са най-добри за всеки сезон и винаги бъдете една крачка напред. Не се придържайте само към един продукт.

 

Идеалният продукт за измиване на лицето премахва замърсяванията, грима и мъртвите кожни клетки, без да премахва естествените мазнини от кожата ви.

 

Намерете почистващ продукт, който си върши добре работата (без да е прекалено лек, тъй като това може да наложи да измиете лицето си два пъти, за да го почистите наистина).

 

Също така трябва да избягвате прекалено тежки продукти, защото те причиняват дразнене и сухота на кожата ви.

 

3. Не ексфолирайте, когато миете лицето си

 

Само в редки случаи трябва да ексфолирате лицето си ежедневно, защото това може да изсуши кожата ви. Някои ексфолианти могат да повредят кожата, тъй като съдържат агресивни химикали. По принцип просто мийте лицето си всеки ден.

 

В идеалния случай трябва да ексфолирате веднъж седмично или два пъти месечно, в зависимост от продукта, който използвате. По този начин ще избегнете загубата на естествената мекота на кожата си и ще използвате правилно ексфолиращия продукт.

 

4. Не обръщате внимание на кожата си, когато миете лицето си

 

Вие принадлежите ли към хората, които агресивно избърсват кожата си след измиване? Може да търкате кожата твърде силно с кърпата. Ако мислите, че колкото по-упорито я бършете, толкова по-чисто ще бъде, правите грешка.

 

Всъщност може да нанесете много щети. Винаги се старайте да използвате кръгови и нежни движения: измиване, ексфолиране и сушене. Това ще намали щетите и ще почисти кожата ви по-ефективно.

 

Когато приключите с измиването, внимателно избършете кожата с малки движения, като използвате мека кърпа. Не прекалявайте и винаги проявявайте грижа към лицето си.

 

5. Не използвате правилно почистващия продукт

 

Трябва да знаете как правилно да използвате продукта, който сте избрали за измиване на лицето си. Порите ви ще го абсорбират до най-дълбоките слоеве на кожата ви. Следователно трябва да го прилагате с кръгово движение, много леко и нежно.

 

Ако движенията ви са хоризонтални или вертикални, ще ви отнеме повече време за усвояване на продукта. Прочетете отново и следвайте инструкциите за вашия продукт за почистване: ще откриете, че макар процесът да е бавен, той има много предимства.

 

6. Не използвате правилната температура на водата

 

Много хора си мислят, че горещата вода отваря порите, докато студената вода ги затваря. Въпреки че е широко разпространено вярване, всъщност това е мит. Порите ви нямат мускули, които ги отварят и затварят.

 

Това, което трябва да запомните, е, че ако решите да измиете лицето си с гореща вода, това ще повреди естествените мазнини, които защитават кожата ви. Това може да причини неконтролирана сухота и да предотврати производството на себум.

 

Най-добре е да използвате топла вода, тъй като тя не причинява вреди и улеснява отстраняването на примесите. Топлата вода също така създава много по-приятно усещане.

 

7. Не изплаквате добре, когато миете лицето си

 

Вашата рутинна процедура за красота не завършва с измиване на лицето. Започва с това, защото когато лицето е чисто, можете да използвате тонизиращи лосиони, овлажнители, серуми и продукти за защита, за да го поддържате здраво.

 

Трябва да имате предвид, че ако не изплакнете добре продуктите, които използвате, те ще започнат да се натрупват върху кожата.

 

Резултатът ще бъде запушени пори, суха кожа и пъпки.

 

Важно е да изплакнете лицето си старателно. Обърнете специално внимание, когато бързате сутрин или когато сте уморени вечер.

 

Не забравяйте да изплакнете брадичката, корените на косата на челото и носа. Това са точките, които лесно пренебрегваме.

 

Може да сте направили някои от тези грешки няколко пъти, когато миете лицето си или може да не са тези, които сте очаквали. Може дори да мислите, че всичко, от което се нуждаете, е сапун и студена вода.

 

Сега имате списък с важни неща, които трябва да запомните за добри ежедневни грижи за вашата красота.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 6 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!