Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Какви са предимствата на радиочестотното стягане на кожата?

 

И лекарите, и пациентите говорят за ползите от радиочестотното стягане на кожата. Въпреки че има своите критици, факт е, че техниката се развива много през последните години.

 

Въпреки че козметичната хирургия има различен подход, тази техника е конкурентоспособна. Това е неинвазивна, по-евтина техника и показва резултатите си за кратко време.

 

Често се нарича нехирургичен лифтинг на лицето, въпреки че това не е точно описание. За разлика от хирургичните методи, той не изисква анестезия и няма очакваните странични ефекти от по-продължителни процедури.

 

Тази техника използва енергия като топлина. Радиочестотните устройства излъчват енергия, която прониква в кожата и стимулира производството и регенерацията на колаген.

 

Желаните резултати се постигат, защото топлината причинява производството на нов колаген във фибробластите - вид кожни клетки. Може да се използва за почти всяка част на тялото. Има техники за шията, гърба и корема.

 

Предимствата на радиочестотното стягане на кожата са известни с приложението си върху лицето. Пациентът ще се нуждае от повече от една сесия, може би поне шест.

 

Радиочестотни устройства

 

Ползите от стягането на кожата с радиочестота за лицето са свързани с различните видове оборудване. Те могат да бъдат устройства за масаж, тонизиране или стимулиране и всички устройства работят по един и същи начин.

 

Преди сесиите е важно кожата да се поддържа чиста. Не трябва да има следи от грим или други вещества, които могат да блокират ефекта на топлинната енергия.

 

Специалистът прилага проводим гел върху кожата. С други думи, това е вещество, което позволява преминаването на енергия. Избраното оборудване се поставя върху гела и специалистът започва да го движи върху избраната област.

 

Понякога стягането на кожата с радиочестота на лицето се комбинира с хиалуронова киселина за повишаване на ползите. Този метод обаче не се използва често.

 

Има три радиочестотни системи:

 

- Монополярна - насочена към мастната тъкан, която е дълбоко в слоевете на кожата.

- Биполярна - отразява се на повърхностните слоеве на кожата.

- Триполярна - комбинира монополярната и биполярната, стимулира производството на колаген и еластин и премахва мазнините. Днес тя е най-препоръчителната система благодарение на нейната ефективност.

 

Странични ефекти и противопоказания

 

Страничните ефекти от стягане на кожата с радиочестота са свързани с предаваната топлина. Макар и безболезнено, може да причини подуване и дразнене на кожата. В изключителни случаи може да причини синини, но в даден момент изчезва. Това обаче не е често срещано.

 

Някои страни отчитат промени в проводимостта на лицевия нерв и тригеминалния нерв след сесии. Това е довело до въвеждането на метод на употреба и ясни спецификации за хора, които не трябва да използват техниката.

 

И така, ето противопоказанията за стягане на кожата с радиочестота, които са валидни в целия свят:

 

- Бременност и кърмене. Мастните клетки, отстранени чрез тази техника, се движат през лимфната система и могат да достигнат до плода или бебето по време на кърмене.

 

- Пациенти с тумори. По принцип онколозите препоръчват да се изчака до пет години след рецесията.

 

- Пациенти с пейсмейкъри. Топлината, предавана от устройствата, може да промени работата на пейсмейкъра.

 

- И накрая, пациенти с тежки сърдечни заболявания. Топлинната енергия причинява вазодилатация и мазнините се движат през кръвоносната система. И двете състояния са противопоказни за хора със сърдечни проблеми. Ако обаче искате да имате стягане на кожата с радиочестота, трябва да "претеглите" рисковете и ползите с вашия кардиолог.

 

Предимствата на стягането на кожата с радиочестоти

 

Експерти по целия свят провеждат все повече научни изследвания, за да проверят ползите от техниката. Досега проучванията са показали нейната ефективност при регенерирането на колаген. С новия колаген кожата възвръща своята младост и твърдост, намалявайки бръчките.

 

Калоричната стимулация също увеличава циркулацията в зоните, където се прилага. Не само кръв, но и лимфа, което позволява изтичането на отпадните течности и клетки.

 

 

В чисто медицински и математически план, проучванията показват:

 

- Повдигане на челото до 1 мм след три месеца терапия.
- Подобряване на назолабиалните гънки и намаляване на бръчките при 50% от пациентите, подложени на терапия.
- Увеличение на контура на бузите при 60% от пациентите.

 

Удовлетвореността на пациентите е висока. По принцип тези, които използват радиочестотна терапия, смятат, че виждат ползи.

 

Въпреки това, медицинският съвет е важен преди започване на терапия. Също така, уверете се, че го правите със специалист.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!