Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

8 фантастични идеи за малки бани, които ще ги преобразят!

8 фантастични идеи за малки бани, които ще ги преобразят!

 

Може да мечтаете за огромни пространства, но малките бани също имат своя чар. Стига да намерите начин да подчертаете най-красивите им точки. По-долу събрахме фантастични идеи, специално за малки бани. Затова ви представяме всичко, което трябва да знаете, за да придадете стил на това пространство.

 

8 съвета за малки бани, които ще ги променят коренно!

 

1. Придайте цвят на вашата баня

 

Кой каза, че малките бани и стила не вървят заедно? Дайте воля на въображението и вкуса си и създайте баня като тези в списанията.

 

- Не се страхувайте да „играете“ с различни нюанси и текстури. Дори и най-скучната плочка придобива друг стил, когато я комбинирате правилно. Ивица мозайка може да промени коренно дори и най-малките бани.

 

- Интересна идея е да боядисате тавана с ярък цвят, стига останалата част от вашата баня да е в един цвят.

 

- И все пак, всичко, което трябва да направите, е да покриете вратата на банята с тапет или боя. Или можете да приложите техниката на декупаж върху дърво, за да видите любимия си модел върху него.

 

2. Избирайте бял цвят

 

Белият цвят автоматично разширява пространството, независимо колко е малко. Светлината, която идва от прозореца или лампите на вашата малка баня, в комбинация с белите нюанси, се движи в пространството, създавайки илюзията за допълнително място.

 

Идеален избор за постигане на желания резултат са санитарните изделия. Ако не са ви по джоба, можете да възприемете по-прости идеи и да боядисате стената на банята си в бяло. Белият цвят все още дава всичко, което докосва усещането за чистота. Бяла баня ще изглежда не само по-голяма и по-чиста, но и по-ярка!

 

3. Изберете прозрачна завеса

 

Прозрачните завеси осигуряват допълнително пространство на малките бани! Избирайки прозрачна завеса, вие създавате едно-единствено пространство, което не спира до ваната.

 

4. Украсете стената с тапет

 

Можете лесно и креативно да дадете на вашата баня промяната, от която се нуждае, с помощта на тапети. Не е необходимо да причинявате неудобства или разходи. Намерете повърхността, която се нуждае от обновяване, и поставете тапет.

 

Винаги съсредоточавайки се върху стила, който искате да придадете, можете да изберете този, който отговаря на вашия вкус. Вариантите са безброй. Създайте най-забележителното място във вашата баня и го оставете да ви събира погледи! Разбира се, можете лесно да го премахнете, когато се отегчите или искате да промените стила на вашата баня.

 

 

5. Поставете отворени рафтове на стената

 

Оставете шкафовете настрана, тъй като обемът им значително затваря вашето пространство. С изграждането на рафтове вашата малка баня ще "диша" по-добре! Отворените рафтове не само решават проблема със съхранението, с който се сблъсквате в малката си баня, но и придават допълнителен стил!

 

Маркирайте точките, на които рафтовете биха отговаряли, и сложете това, което пасва! Винаги има нужда от допълнително място за съхранение. Долу или над мивката, казанчето, пералнята или вратата на малката ви баня. По този начин ще можете не само да съхранявате каквото пожелаете, но и да придадете специална нотка на декорация!

 

6. "Отворете" пространството с огледало

 

Огледалото е задължително за всички бани, малки или големи. Можете ли да си представите как миете зъбите, бръснете или боядисвате косата си, без да можете да се погледнете? Определено не! Украсете вашата баня с огледалото, което заслужава!

 

Огледалото има възможност да направи малките бани да изглеждат по-големи. Колкото по-малка е банята, толкова по-голямо трябва да бъде огледалото. С правилните размери и стил присъствието му ще впечатляващо!

 

7. Обърнете внимание на пода и тавана

 

Ако искате да направите вашата баня да изглежда различно, тогава е време да инвестирате в нейния таван. Използвайте класическия разсейващ трик и насочете погледа си към тавана или пода.

 

 

Можете да поставите греди, да я боядисате или да приложите специален тапет на тавана на малката си баня. Така очите на посетителите ще погледнат към тавана, а пространството веднага ще придобие различно усещане!

 

Същото важи и за пода. Когато реновирате вашия дома, банята също играе ключова роля за крайния резултат. Можете да оставите плочките и да поставите винилова настилка с вид на дърво и напълно да промените стила на пространството.

 

При по-прости промени, специален дизайн на пода на банята също ще привлича вниманието, като същевременно ще създава уютно усещане! Ако искате да направите нещо допълнително, тогава можете да включите в обновяване на банята и подмяна на пода.

 

8. Поставете рафт и табуретка

 

Малките бани трябва да са прости или да имат малко мебели. Така една сладка табуретка може да се превърне в спасител! А за това, което не се побира на мивката, когато се подготвяте, може да предвидите допълнителен временен рафт.

 

Ако не се побира под мивката, използвайте вашата вана или душ като временно място за съхранение. И накрая, малко столче или табуретка определено ще ви свърши много полезна работа, ако трябва да седнете по време на подготовката си.

 

Бонус съвет:

 

Ако вашата баня е толкова малка, че се чувствате сякаш се удавяте, всичко, което трябва да направите, е да прогоните това, което ви пречи. Не е нужно да се сбогувате окончателно. Направете го отвътре навън! Отделете едно или две малки места за съхранение извън банята за тези неща, които не се побират вътре. И все пак, ако можете, преместете пералнята в една от другите стаи в къщата. Това ще отвори много място.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!