Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Йога за бременни: Кои са 9-те причини да започнете днес!

 

Важно е да имате специализиран личен треньор до вас, за да може той да ви изготви специална програма, да ви контролира и да се грижи за вас, така че да можете да правите упражненията си правилно и с абсолютна безопасност. По-долу сме събрали за вас полезна информация, която трябва да знаете относно йогата за бременни жени.

 

9 предимства, които предлага йогата за бременни!

 

Чрез асаните (статични йога упражнения), изпълнявани в пренаталната йога, ще започнете да забелязвате значителна промяна във вашата психология и тяло. Колкото по-рано започнете йога за бременни, толкова по-скоро ще започнете да виждате нейните ползи.

 

Знаете ли, че йогата за бременни жени, освен че значително подобрява симптомите по време на бременност, предлага ползи, които продължават дори след раждането? Нека да видим какво точно ще спечелите, като започнете йога за бременни:

 

- Помага ви да дишате по-добре и да се свържете с дъха си. Освен това ви учи да откривате свой собствен ритъм на дишане и неговата синхронизация с движението на тялото, което от своя страна ще ви помогне при раждането.

 

- Помага да "четете" тялото си и да го контролирате.

 

- Помага за контролиране на телесното тегло.

 

- Увеличава самочувствието ви и увереността, която имате в тялото си.

 

- Драстично подобрява дискомфорта по време на бременност като гадене, запек, спазми и др.

 

- Предлага релаксация и има анксиолитичен ефект чрез дишане. Това от своя страна по-добре балансира възможните емоционални преходи, които се случват по време на бременност.

 

- Спокойствието, което води до урока по йога и след това, има благоприятен ефект върху плода, който от своя страна се отпуска.

 

- Активно участва в укрепването на матката, таза, корема и гърба. Това ще ви помогне при раждането и след него.

 

- Това е удобна форма на упражнения, която може да се направи у дома, като Ви трябва само една постелка за упражнения!

 

 

За какво трябва да внимавате по време на тренировка?

 

На първо място, това, което трябва да имате предвид, е, че йогата за бременни е лека категория упражнения. Това означава, че няма за цел да ви измори и изтощи. Основната цел е да ви помогне постепенно, чрез подходящи упражнения.

 

Най-важното нещо, което трябва да направите, преди да започнете, е да се консултирате с вашия гинеколог, защото има случаи, при които дори йогата за бременни е противопоказана. Освен това, ако усетите някое от следните неща, трябва незабавно да спрете и да се консултирате с вашия лекар:

 

- спазми или болки в корема
- виене на свят
- интензивно главоболие
- тахикардия
- затруднено дишане
- болки в гърдите или кръста
- преждевременни контракции
- ниско тазово налягане и вагинално течение

 

След като получите Да от вашия лекар, можете да намерите надежден йога инструктор или опитен личен треньор, който да ви насочи правилно и безопасно към асаните.

 

По какъв начин йогата улеснява раждането?

 

По време на упражнението се научавате да разбирате тялото си и да го слушате. Една от целите на упражненията е да подготвят тялото за момента на раждане. Така ще се научите да дишате правилно по време на контракции, но и да бъдете по-уверени по време на раждане.

 

Мислите да започнете йога за бременни? Първото нещо, което трябва да направите, е да получите съгласието на Вашия лекар.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 5,80лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!

Нови продукти