Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Как мога да се отърва от разширени вени за постоянно?

 

Christos P. Kalkandis M.D, M.Sc, съдов хирург - ангиолог, (kalkandis.gr)

 

Разширените вени са причината много жени да крият краката си, като носят дълги рокли или панталони и избягват дори да отидат на плажа. Това е патологичното разширяване на малките вени (капиляри) на кожата, особено в краката. Тези капиляри придобиват син или червен цвят и се разпространяват върху кожата като паяжини.

 

На какво се дължат разширените вени

 

Хормонални промени (като юношество, бременност, противозачатъчни хапчета, менопауза) и наследственост са причини, които водят до разширени вени. Излагането на слънце, продължителното стоене прави, заседналият начин на живот и затлъстяването влошават тази патология. Наличието им в долните крайници може да бъде свързано с венозна недостатъчност (разширени вени, флебит). Честотата им е два до три пъти по-висока при жените, отколкото при мъжете и се изчислява, че 50% от жени имат този проблем. Въпреки че обикновено нямат симптоми, може да ги почувствате като усещане за парене, сърбеж или лека болка.

 

 

Разширените и подути вени в долните крайници са състояние, което непрекъснато се влошава и няма връщане назад, но можете да забавите развитието му с някои консервативни мерки:

 

- Избягвате слънцето.
- Не правете горещи вани за крака.
- Не носиете високи токчета.
- Вместо това спортувайте, отслабвайте и носете специални еластични чорапи.

 

В по-тежки случаи, Вашият лекар ще Ви предпише специални кремове за лечение или някакъв окончателен метод като склеротерапия, лазер и радиочестотна терапия.

 

Какво можете да направите

 

- Покрийте малките вени по краката с водоустойчив грим за тяло.
- Избягвайте кола маска с горещ восък и сауна.

 

 

Какво е лечението на разширени вени?

 

Най-подходящото лечение е склеротерапията, която се препоръчва при разширени вени и малки разширени вени и се извършва в лекарски кабинет. Извършва се чрез инжектиране на специална втвърдяваща течност или пяна, която разрушава вътрешната им стена и с течение на времето води до тяхното разлагане и елиминиране от тялото. Склеротерапията се извършва в комбинация с модерна техника, трансилуминация, специално осветление за локализиране на патологичните вени с голяма точност. Веднага след това можете да се върнете към ежедневните си дейности. Използването на лазера е ограничено до малки съдове с диаметър 1 мм., така че той може да бъде успешно приложен. Понякога двата метода се комбинират.

 

Преди терапията

 

Преди лечението трябва да се извърши цялостен преглед, включващ пълна медицинска анамнеза и ултразвуково изследване на венозната система, тъй като съществува 10 до 15% венозна недостатъчност. Само ако венозната недостатъчност не е диагностицирана или ако тя вече е лекувана, се продължава с лечението на разширени вени.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 5,80лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!