Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Яйца по флорентински - вкусни и различни

Яйца по флорентински - вкусни и различни

 

Необходими продукти:

 

800 гр. спанак
60 гр. масло
сол
прясно смлян пипер
85 гр. заквасена сметана
4 яйца, сварени и разделени на половина

 

За соса бешамел:

 

4 с. л. масло
4 с. л. брашно
2 чаши мляко, топло
1/2 чаша сметана
1/2 чаша настърган кашкавал от овче мляко
40 гр. индийското орехче
сол
бял пипер

 

 

Приготовление:

 

Първо почистете спанака и изхвърлете всички твърди стебла.

 

Измийте и го нарежете на едри парчета.

 

 

Бланширайте го и след това го изцедете.

 

След това добавете сметаната, солта и черния пипер и разбърквайте 3 минути на котлона.

 

След това пригответе бешамела.

 

В малка тенджера загрейте маслото и сотирайте брашното за 1 минута.

 

Изсипете млякото наведнъж и бъркайте на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

 

Свалете от котлона и добавете сметаната, кашкавала, сол (ако е необходимо), белия пипер и индийското орехче.

 

Разделете спанака на 4 отделни гнезда и поставете по 2 половини яйца на всяко, с жълтъка надолу.

 

Накрая изсипете бешамела и печете на 180 градуса за около 20 минути или докато повърхността стане кафява.

 

Сервирайте яйцата по флорентински още топли.

 

Подходящи са както за предястие, така и за основно ястие.

 

Дабър апетит!

 

Съвет:

 

За по-богат и плътен вкус може да настържете кашкавал върху яйцата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!