Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

6 + 1 разкошни растения за сенчестите ъгли на вашия балкон!

6 + 1 разкошни растения за сенчестите ъгли на вашия балкон!

 

Какво ще кажете за местата с постоянна сянка? Или онова място във вашия двор, което е скрито от тентата? Представяме ви 7 уникални растения за сенчести места, които най-добре ще разкрасят тези ъгли. От тази статия ще научите кои са те и какво им е нужно, за да цъфтят.

 

7 чудесни растения за сянка, които ще разкрасят най-тъмните ъгли на дома!

 

1. Камелия

 

Камелията се откроява с красивия си цвят и лъскавата зеленина. Тя е особено чувствителна към силни ветрове и трябва да бъде поставена на хладно и сенчесто място. Уверете се, че почвата е добре дренирана, за да може да цъфти. Камелията не издържа на слънце, но не търпи и много влага! Цветята й ще изпълват вашата тераса от началото на януари до края на май!

 

2. Чашкодрян

 

Това е храст с гъсти зелено-жълти листа. Издържа цяла година, без да губи листата си. Така че, избирайки го, можете да имате зелен балкон 365 дни в годината!

 

Цъфтежът му продължава не повече от 30 дни и се извършва в началото на лятото. Чашкодрянът има прекрасен цвят и може да разкраси градината ви по свой начин. Това е едно от устойчивите на сянка растения на открито, които определено трябва да обмислите като вариант!

 

3. Циклама

 

Цикламата е едно от най-красивите устойчиви на сянка растения на открито, които ще намерите в пазара. Това е многогодишно растение, което започва да цъфти в средата на есента и спира в края на пролетта. Цветовете му са розови, червени, бели и лилави и придават уникален вид, където и да се поставят. Можете да засадите цикламите или в саксия, или в цветна градина, при условие че го поставите в сенчеста или полусенчеста част на вашата тераса или градина. Цветовете й със сигурност ще впечатлят и най-взискателните.

 

 

4. Мушкато

 

Мушкатото вероятно е най-популярното растение, което ще откриете в паркове, дворове и градини. Дългият му период на цъфтеж, който започва в средата на пролетта и спира в късната есен, красивите му цветя и сравнително малките му изисквания го правят една от любимите декорации на открито. Мушкатото обича слънце, но е и едно от най-красивите растения за сянка, което можете да изберете.

 

5. Азалия

 

Нашите азалии идват от Далечния Изток и имат типичен цвят. Това растение е страхотен избор за вашия балкон! Цветовете му, едноцветни или двуцветни, цъфтят в средата на пролетта и красят растението в продължение на няколко седмици. Азалията се нуждае от среда с високи нива на влажност и трябва да бъде поставена на сенчесто място, за да оцелее. Не е особено устойчива на суша или жега в летните дни. Ако не й обърнете внимание, има голяма вероятност да загуби част от красивите си цветове.

 

6. Хортензия

 

Хортензията е наистина впечатляващо растение. Ще намерите цветя в лилаво, синьо или розово. Цветът на цветята й се влияе от вида на почвата, в който решите да засадите. Ако изберете алкална почва, цветът на цветята ще бъде розов. От друга страна, можете да използвате киселинна почва, за да получите сини цветове. Обикновено се засажда в цветни лехи, а не в саксии, защото става голям храст. Не надвишава 2 метра височина, но обемът му расте доста.

 

Нейната специфичност и красота я поставят сред любимите растения в сянка. Не забравяйте да я поливате 3-4 пъти седмично през лятото! Необходима е достатъчно вода, за да оцелее на топлинната вълна. Опитен градинар може да ви помогне с инструкции за засаждане и поддръжка на хортензията, за да можете да й се радвате по-дълго!

 

7. Бегония

 

Бегонията е едно от най-красивите и класически устойчиви на сянка растения на открито. Достатъчно е да я предпазите от студа и тя ще ви се отблагодари с красивите си цветове. Изберете червената бегония, тъй като може да издържа повече. Изисква ограничено поливане през зимата и редовно поливане през лятото, но избягвайте големи количества вода.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е от 1 до 4 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 4,80лв. при поръчка до офис на спиди, 4,80лв. при поръчка до офис на еконт и 6лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 80лв. получавате безплатна доставка!