Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Колко вода трябва да пиете преди хранене, за да загубите 1 кг за месец без диета

 

Според едно проучване водата помага значително при отслабване. По-специално, консумацията на 500 ml вода 30 минути преди всяко хранене може да помогне много.

 

Отслабване с вода? Как е направено изследването

 

Проучването е публикувано в научното списание Obesity. Изследователите установили, че ако човек изпие половин литър вода преди всяко основно хранене (закуска, обяд, вечеря), той губи повече килограми от тези, които не пият вода преди хранене.

 

За целите на изследването учени от Бирмингамския университет в Англия изследвали случаите на 84 възрастни със затлъстяване. Първоначално те били разделени на случаен принцип в две групи. Членовете на първата група били инструктирани да консумират 500 мл. вода 30 минути преди всяко основно хранене. Това се е правело ежедневно в продължение на 12 седмици (3 месеца). Останалите участници били инструктирани просто да си представят, че стомахът им е пълен преди всяко основно хранене.

 

Всички участници получиха съвети за управление на теглото като част от експеримента. Те включват как да подобрят храненето си и нивата на физическа активност.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Колко килограма губите с половин литър вода преди хранене?

 

В сравнение с втората група, членовете на първата група губят средно с 1.3 кг повече през 12-те седмици.

 

Водата помага да отслабнете, но не прекалявайте...

 

Ръководителят на научните изследвания Хелън Парети твърди, че това изследване осигурява "ранни резултати" за положителното въздействие на водата върху усилията за отслабване. Той добавя, че това е прост съвет, който всеки може да следва.

 

Изключение правят някои хора с определени състояния, като сърдечни заболявания и бъбречна недостатъчност. За тези хора, които консумират половин литър вода преди всяко основно хранене, може да не е подходящо.

 

За всеки случай е разумно да кажете на личния си лекар за всякакви големи промени във вашите навици ПРЕДИ да започнете да ги прилагате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!