Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Кои матраци са подходящи за деца?

 

Ето кои са петте критерия, на които трябва да отговаря подходящия матрак за едно дете:

 

Плътност

 

Нито твърде твърд, нито твърде мек. Ортопедите препоръчват матрака на вашето дете да бъде в унисон с тялото и да следва естествения наклон на гръбнака му, но да не позволява на тялото да "потъва".

 

Размер

 

Размерът на матрака зависи пряко от размера на леглото. Между тях не трябва да има разминавания, за да се избегне рискът от притискане или захващане на ръцете и краката на детето.

 

Състав

 

Материалът за матрака, който избирате за леглото на вашето дете, също е от решаващо значение. Той трябва да има хипоалергенен състав с дишащи материали, които деликатни към чувствителната детска кожа. Етикетът с обозначение "специална обработка против акари" е етикетът, който потвърждава, че тъканта на матрака предотвратява развитието на акари и други микроорганизми, които причиняват алергии и респираторни проблеми.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Почистване / хигиена

 

От само себе си е ясно, че редовно ще проветрявате матрака на детето, но ако детето все още през нощта или дори през деня прави "инциденти", ще трябва да изпирате покривката на матрака няколко пъти. Затова най-добре е да изберете матрак, върху който външната тъкан е закопчана с цип за лесно отстраняване.

 

Качество / устойчивост

 

Идеалният матрак за вашето дете е създаден за специалните нужди на неговата възраст и отговаря на високи критерии за ортопедичност, безопасност, комфорт и хигиена. За да сте сигурни, че ще осигурите на детето си всичко гореизброено, доверете се на реномирана компания, специализирана и с опит в изработката на матраци. Но не забравяйте, че добрият матрак не означава непременно скъп матрак.

 

Бързайте... бавно!

 

Въпреки че е наложително веднага да вземете матрак за детското легло, бързането не е добър съветник при нито една покупка, камо ли при такава, неразделно свързана с растежа, комфорта и безопасността на вашето дете. Затова поговорете с вашия педиатър или ортопед за насоки и съвети и направете проучвания в различни магазини, преди да стигнете до вашия избор. Сладкият сън на вашето дете не бърза и не прави компромиси, нали?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!