Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Защо постоянно "почиствате" гърлото си - вижте възможните причини

 

Според Центъра за алергии Clarity, натрупването на слуз в задната част на гърлото, причиняващо постоянно "гъделичкане", може да има много причини, като например:

 

Астма
Алергии
Слузта се стича по задната част на шията
Анатомичните фактори (форма на шията, мъжеца или сливиците при всеки човек има разлика)
Хроничен синузит
Хронична кашлица
Гастроезофагеален рефлукс
Някои странични ефекти от някои лекарства за кръвно налягане
Лошо качество на въздуха
Пушене
Стрес и напрежение
Сухота на фаринкса
Натоварване на гласните струни
Вирусни инфекции

 

Когато защитният рефлекс на шията е прекалено стимулиран, системата за самопочистване на шията навлиза в свръхактивна фаза и това може да създаде някои допълнителни проблеми.

 

Предложения от Domved.bg:

 

Опасно ли е постоянно да търкате шията си?

 

„Някои незначителни щети могат да бъдат причинени от триене между гласните струни, което може да доведе до образуване на възли върху тях, което от своя страна може да доведе до промяна в начина, по който се чува гласът на човек“, казва професор Джеймс Лок от катедрата по отоларингология на Университета на Стеленбош.

 

Той добавя, че е разумно да разберете точната причина, поради която постоянно "почиствате" шията си и след това да се справите с тази причина.

 

Колкото повече и по-често търкате шията си, толкова повече това се превръща в навик според британската здравна служба.

 

Как можете да се справите с това?

 

Лечението е да се намери основната причина за излишната слуз в гърлото ви, така че е добре да се консултирате с вашия лекар за това. Може да се наложи промяна в диетата ви (ако имате гастроезофагеална рефлуксна болест) или да се лекувате за астма, алергии или синузит, които може да ви сполетят.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!