Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Необходимо ли е детето ми да ходи на уроци по математика?

 

Преобладаващото натоварване, което съпътства училищното образование в наши дни, съчетано с безбройните извънкласни дейности и нестабилната семейна програма, често водят децата до объркване. Разбира се, има ученици, които работят чудесно с добър учител в училище и е достатъчно само малко помощ от родители или по-големи братя и сестри у дома.

 

За съжаление, обаче тази категория ученици не представлява мнозинството. Повечето деца придобиват повече увереност, особено в ранна възраст, когато имат малко помощ от учител или преподавател. Особено за уроците по математика, където основите трябва да са достатъчно здрави, за да може детето да разбере и да продължи, проблемите трябва да бъдат решени незабавно.

 

Но как да разберете дали детето ви наистина има пропуски или просто трябва да положи малко повече усилия в училище? Ние попитахме квалифицирани учители на какви неща трябва да обърне внимание всеки родител и кога е време детето наистина да започне уроци по математика.

 

Вашето дете ще има нужда от уроци по математика, ако:

 

1. Резултатите му падат рязко.

 

Ако детето вече е достигнало възрастта, в която получава оценки в бележника, тогава е много лесно да се установи дали има проблем. Лека разлика от 6 на 6- със сигурност не е показателна, но трябва да се проверят значителни колебания, преди да е станало твърде късно. Ако оценката на детето ви спадне от 6 на 5, това може да е знак, че се нуждае от малко повече помощ.

 

2. Избягва да се занимава с уроците по математика.

 

Разбира се, не всички деца харесват математиката, но ако това се проявява от ранна възраст или внезапно, трябва да се има предвид. Децата се вълнуват много лесно, особено в началното училище, където непрекъснато учат нови неща. Те обичат да броят и изчисляват, да казват колко е часа, да добавят пари и като цяло рядко се среща дете, което мрази математиката в ранна възраст. Внезапната липса на ентусиазъм и избягване на задължения е знак, който не бива да пренебрегвате.

 

Предложения от Domved.bg:

 

3. Показва признаци на липса на увереност.

 

Ако детето ви е започнало да се оплаква от училище, чувствайки, че не може да разбере определени понятия и да се оплаква от други деца, вече имате три сравнително отрицателни знака. Математиката, добра или лоша, е стереотипно свързана с интелигентността, което прави детето да се чувства в много неравностойно положение, когато не е в състояние да отговори. Училищни закачки като: „Иван е глупав, не реши упражнението.“, „Аз съм по-умен от теб.“ могат да се отразят много негативно на психиката на детето. Не се притеснявайте, защото в повечето случаи всичко, което трябва, е малко тласък!

 

4. Често се чувства объркано относно уроците по математика.

 

Много ясен знак, че детето не се справя добре с уроците по математика, е постоянното забавяне и объркване. Ако например не иска да започнете дадена задача или дори ако не иска да знае откъде трябва да започне. Най-важният момент, в който може да помогне наемането на частен учител, е детето да се научи да работи методично и да придобие повече увереност в себе си.

 

Ако сте идентифицирали два или повече от изброените признаци у детето си, трябва да предприемете действия бързо!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Информираме ви, че поради ситуацията с COVID-19 и обявеното извънредно положение и невъзможността за зареждане на голяма част от стоките в сайта domved.bg, преустановяваме работа временно до изтичане на срока за извънредна ситуация в страната.  

 

Изпращане на пратки

Единствено продуктите от първа необходимост в сайта ни като дезинфектанти и маски ще бъдат изпращани при наличност на продукта! Моля считайте всичките поръчки, направени след 13.03.2020г. до днес с изключение на поръчките за дезинфектанти/маски за отказани! Извиняваме се за причиненото неудобство!